gentilslogoEls Gentils, l'Associació d'Homes de Sant Joan de les Abadesses, continua treballant per consolidar-se i fer-se un lloc dintre del teixit associatiu del poble. A més, busquen diversificar el tipus d'activitats perquè tothom hi tingui cabuda. No han tingut gaire temps de fer-ne moltes perquè l'entitat no té ni un any de vida, però algunes de les seves idees segur que arrelaran en l'atapeït calendari santjoaní, com per exemple, l'espectacular tió de què ja varen gaudir els infants la tarda del 24 de desembre. Després del 1r Campionat de truc, guanyat per Joan Rodríguez i Lluís Verdaguer, els Gentils reprendran l'activitat el diumenge 16 de febrer amb una excursió a La Vajol.

Aquest petit poble de l'Alt Empordà, que en l'última dècada amb prou feines ha superat els 100 habitants, va viure un moment clau en la nostra història, en veure passar Lluís Companys, Manuel Azaña i Juan Negrín cap a l'exili durant la Guerra Civil. L'excursió a La Vajol es farà coincidint amb el 75è aniversari d'aquests fets, i contempla la visita als llocs emblemàtics d'aquesta efemèride, el monument al President Lluís Companys i a La Porta Catalana.

exiliLa imatge de la retirada que va inspirar el monument als exiliats a La Vajol

La sortida es farà a les 8 h des de la plaça Torras i Bages, i la parada per esmorzar va a càrrec dels participants. El dinar es farà a la Jonquera i hi haurà dues hores de temps lliure per les persones que vulguin comprar al seu centre comercial. L'arribada a Sant Joan serà a les 19 h aproximadament. El preu és de 30 euros per als socis i 33 per als no socis. Les inscripcions es poden fer, fins al 14 de febrer, a l'Oficina de Turisme, a Ca l'Esteve i al Frankfurt PK2.

ruta-exili-03Monument a Lluís Companys


Per a més informació:
Blog dels Gentils
Pàgina de Facebook dels Gentils
Compte de Twitter dels Gentils