TwitterFacebookYoutubeRSS

La Cooperativa Som Energia estrenarà el proper dijous dia 7 de maig el documental #OligopolyOFF, i ho farà simultàniament a més de 60 pobles de l'estat espanyol. En aquest documental hi té un especial protagonisme la Cooperativa sense ànim de lucre Som Energia. 

#OligopolyOFF continua la tasca del primer docureportatge de la plataforma, #Oligopoly2. L'imperi elèctric contra tots i totes, que va ser estrenat en més de 40 pobles i ciutats d'Espanya. En pocs mesos l'han vist més de 42.000 persones i ha rebut el Premi Eurosolar 2013 al millor treball de mitjans de comunicació sobre renovables.

Després d'#Oligopoly2, van decidir aprofitar l'efervescència d'idees i ampliar la participació de persones i organitzacions preocupades pel tema de l'energia, realitzant un procés participatiu en el qual més de 60 persones van aportar els seus punts de vista per enfocar el tema central del documental, donant forma i sentit al nou documental, #OligopolyOFF, que vol posar de manifest la manera de canviar el model energètic. 

El documental està dividit en 4 capítols de 20-25 minuts, en els quals es tracten temes com la urgència d'actuar davant la imminència del canvi climàtic, els pilars del sistema energètic a Espanya a partir d'exemples propers i lluites ciutadanes, què s'està fent fora d'Espanya en pro de la democratització soci-energètica i què s'està fent al nostre país per generar el model energètic desitjat. Tot això, entrevistant famílies, activistes, experts, representants de moviments socials, càrrecs institucionals, professors universitaris, periodistes i empresaris, entre altres. 

L'estrena a Sant Joan de les Abadesses serà el dia 7 de maig, a les 19 h, a l'Auditori del Casal Jaume Nunó.