TwitterFacebookYoutubeRSS

Com és habitual, el Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau s’inicia amb una conferència d’un expert relacionat amb algun aspecte sobre la llegenda. En aquest cas, repeteix el poeta, traductor, assagista, crític i teòric literari Sam Abrams. Es tracta d’una de les persones que pot parlar amb més autoritat i prestigi de les creacions literàries sobre el mite del comte Arnau.

ACTUALITZACIÓ:
Ja podeu tornar a escoltar la conferència al podcast de La Veu de Sant Joan.

Si bé fa tres anys Abrams va repassar els condicionants i circumstàncies que varen empènyer a Joan Maragall a escriure sobre Arnau (vegeu el vídeo), en aquesta edició el crític farà un resseguiment històric de la tradició artística de la recreació de la figura del comte Arnau, des del naixement de la cançó a darreries del segle XVI o començaments del XVII fins als nostres dies.

Sam Abrams, un dels majors experts en literatura catalana contemporània

Sam Abrams (Beckley, West Virginia, 1952) és un poeta, traductor i assagista, a més de ser un dels crítics i teòrics més importants de la literatura catalana de tots els temps. Com a poeta ha publicat, entre d'altres, Calculations... (1997), Oda a un ase i altres poemes, (1999), T'estimo. Més de cent poemes d'amor i desig (2002) i La mirada estrangera (2005). També és autor de Tenebra blanca (2001), la primera antologia de poemes en prosa de la literatura catalana contemporània. Ha traduït una vintena de volums de poesia catalana moderna a l'anglès, així com Poemas de Thomas Hardy (2001), juntament amb Joan Margarit; Jo no sóc ningú. Qui ets tu? (2002), una antologia de poemes d'Emily Dickinson, traduïts en homenatge a Marià Manent; i Vers projectiu (2006), el llegendari assaig sobre teoria poètica de Charles Olson. També ha treballat com a curador de diverses edicions: Poesia anglesa i nord-americana (1994) i El llarg dinar de Nadal (2000) de Thorton Wilder, entre d'altres. Al llibre Llegir Maragall, ara (Proa, 2010) Abrams demostra ser un especialista sobre el poeta, i aquesta obra li va fer merèixer el Premi Carles Rahola d'assaig. Aquest mes de maig passat, va dirigir la Setmana de la Poesia de Barcelona.

Dissabte 11 de juliol de 2015, a les 18h
El comte Arnau: Visions i versions d’un mite del segle XVI al segle XXI
Conferència de Sam Abrams
Palau de l’Abadia

Recordem que aquest mateix dissabte hi haurà un espectacle de carrer inaugural Les ànimes del comte.