TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • L'Ajuntament de Sant Joan ha presentat dos projectes sobre Sant Antoni i un de la Vila Vella al PUOSC

L'Ajuntament de Sant Joan ha presentat dos projectes sobre Sant Antoni i un de la Vila Vella al PUOSC

L'objectiu prioritari del consistori és recuperar i consolidar el patrimoni rural a l'entorn de la Casa l'Ermità de Sant Antoni de Pàdua per recuperar l'interès cultural, tradicional i de lleure de l'espai. Aquesta meta passa per dos projectes diferenciats. El primer de cara a aturar la degradació accelerada de l'edifici i a la seva consolidació mantenint tots els elements estructurals que es troben en bon estat i potenciant les característiques que l'hi donen personalitat. L'actuació tindria un cost de 357.940 euros.

stantoniLes feixes del vessant sud, ocupades anteriorment per conreus i horta

El segon projecte preveu la reforma i ampliació de la cas per a la creació d'activitat hotelera i restauració, promoguda per la Fundació MAP. L'ampliació es farà a partir de l'edifici existent amb la construcció de dos annexes darrera de la casa i que farien que el conjunt de la casa i l'ermita mantinguessin el protagonisme actual. A la planta baixa hi haurà un restaurant i un bar, la recepció i els serveis, a més d'un espai polivalent a un dels annexes. A les plantes superiors s'hi distribuiran els dormitoris. Aquestes dues fases del projecte permetrien reforçar el sector turístic omplint una manca d'oferta de restauració i hotelera, a la vegada que es recupera el patrimoni arquitectònic santjoaní i es promou la inserció laboral de les persones amb discapacitats. El projecte de reforma i ampliació tindria un cost de 1.330.408 €.

stantoni-2
L'últim projecte presentat és el que preveu continuar amb el programa de tractament dels carrers de la Vila Vella (fase 4), que té un cost de 405.682 € i que inclou el soterrament dels serveis aeris (enllumenat públic, electricitat i telefonia) i la renovació del clavegueram dels carrers Abat de Velmanya, Pons de Monells, Comamala, Asper i Talrich, Pere Planas i Canonaires.

Recordem que des d'aquesta legislatura els ajuts de PUOSC tenen dues línies d'actuació. La primera destina una quantitat fixa per a les despeses de manteniment, que en el cas de Sant Joan és de 31.344 euros l'any, i una d'altra a les inversions per a nous projectes i que poden concedir un màxim de 500 mil euros d'ajudes per poble.

0
0
0
s2sdefault