TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • Sant Joan de les Abadesses serà present al 1r Festival Internacional de Ciudades Hermanas de San Luís Potosí

Sant Joan de les Abadesses serà present al 1r Festival Internacional de Ciudades Hermanas de San Luís Potosí

SLPL’Ajuntament de Sant Luís Potosí, ciutat mexicana agermanada amb Sant Joan de les Abadesses i 15 ciutats més, ha convidat a participar al consistori santjoaní en el Primer Festival Internacional de Ciudades Hermanas (del 26 al 29 de setembre), que té com a objectiu impulsar els intercanvis culturals, esportius, econòmics i turístics entre els pobles i les ciutats agermanades.

L’agermanament entre San Luís Potosí i Sant Joan es va iniciar l’any 1980 aprofitant la relació històrica que tenen les dues poblacions:L’any 1854, el músic santjoaní Jaume Nunó va guanyar el concurs per musicar l’Himne Nacional Mexicà a partir d’un text poètic del potosí Francisco González Bocanegra.

Per aquest motiu l’alcalde, Ramon Roqué, i la regidora de Cultura, Montserrat Tallant, presentaran el llibre Jaume Nunó. Un Santjoaní a Amèrica, un treball d’investigació sobre la vida i obra de Jaume Nunó. El llibre, que es presentarà als jardins que San Luís va dedicar al nostre poble, es va editar l’any 2011, coincidint amb el bicentenari de la independència de Mèxic i la inauguració de l’edifici El Palmàs, casa natal del compositor santjoaní.Aquest equipament municipal, a més de ser la seu de l’Associació de Jubilats i Pensionistes i del Centre Cívic, també acull una exposició permanent que permet conèixer la trajectòria de Nunó.

El viatge respon a la voluntat del consistori santjoaní per obrir vies de diàleg i cooperació entre les dues poblacions i enriquir-se cultural, social i econòmicament, i es farà una setmana després que Sant Joan celebrés la novena Festa del Grito, que va reunir més de 1000 persones i es consolida, any rere any, com una de les festes pàtries més importants de la comunitat mexicana a Catalunya.

Podeu seguir el festival visitant la pàgina http://sanluisciudadeshermanas.com/

0
0
0
s2sdefault