TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • Execució de les obres d’ampliació del Parc de la Muralla i de remodelació del carrer Abat de Velmanya

Execució de les obres d’ampliació del Parc de la Muralla i de remodelació del carrer Abat de Velmanya

S'estan executant les obres d'un dels projectes més ambiciosos del Programa de Rehabilitació de la Vila Vella de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d'una actuació que ja estava prevista en el Pla General aprovat l'any 1987. Aquest projecte es va poder desencallar l'any 2011 quan l'Ajuntament va fer efectiva l'expropiació i va adquirir els horts que es trobaven al final del carrer Abat de Velmanya, just al costat del Parc de la Muralla. Adquirida aquesta parcel·la l'Ajuntament va poder encarregar un projecte global que posés en valor aquell espai i que en millorés la seva accessibilitat.

murallaLes màquines fa dies que treballen en la zona de l'antic hort adquirit per l'Ajuntament l'any 2011

De fet, aquest projecte consta de diferents actuacions. La primera, i més important, suposarà la creació d'un parc confrontant amb la muralla medieval, muralla que gaudirà d'intervenció de restauració. Aquest parc tindrà un aspecte semblant al Parc de la Muralla: disposarà d'una pèrgola on la gent podrà descansar i combinarà paviment de sauló i gespa. D'aquesta forma, es crea un nou espai públic de trobada veïnal, en un indret del nucli antic que històricament havia restat amagat i que suposarà l'ampliació del Parc de la Muralla l'espai públic d'aquest indret de la Vila Vella.

La segona actuació important és la remodelació del carrer Abat de Velmanya, que és l'accés nord a la muralla. En aquest cas, s'aprofita per canviar la xarxa de clavegueram – substituint l'antiga mina per un tub -, soterrar els cables d'electricitat, enllumenat i telefonia i col·locar un paviment que combina les pedres de Sant Vicenç amb les llambordes. Aquest nou paviment, més enllà d'embellir la imatge del carrer, suposa la supressió de les barreres arquitectòniques actualment existents.

La tercera actuació permetrà la comunicació d'aquest nou parc amb la Plaça dels Vinyals gràcies a la construcció d'un túnel que travessa una finca, a l'estil del que es va construir en la primera fase del Parc de la Muralla. Aquest túnel s'ha pogut construir gràcies a la signatura d'un conveni entre l'Ajuntament i els propietaris de la finca, segon el qual aquests autoritzen la construcció del túnel a canvi de la rehabilitació de les façanes d'aquesta finca.

muralla-2Les obres permetran ampliar el Parc de la Muralla

Finalment, aquesta intervenció també permetrà la construcció d'unes noves escales que comuniquin el carrer Torra Saltant amb el carrer Faura atès que les que hi havia es trobaven en molt mal estat. Tot i així, s'intentarà en la reconstrucció d'aquestes escales aprofitar el nombre més gran de peces de les antigues escales.

0
0
0
s2smodern
Comparteix Sant Joan
0
0
0
s2smodern
powered by social2s