TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Festival del Comte Arnau

Festival del Comte Arnau

El Festival del comte Arnau és un certamen anual de programació cultural inspirat en el mite del Comte Arnau que se celebra cada mes de juliol i agost des de l'any 1995.

Un estiu més, el comte Arnau i les seves diverses interpretacions artístiques seran el nexe de les propostes culturals de Sant Joan de les Abadesses, en una proposta d'activitats que relacionen el nostre patrimoni arquitectònic, la nostra història i les nostres llegendes i tradicions. Un festival únic en què els espectacles tenen lloc al mateix espai on també transcorren les llegendes que els inspiren. Com sempre, la recepta portarà dansa, teatre i música, i estrenarà una obra inèdita relacionada amb el comte i, per primera vegada, hi haurà un espectacle familiar per a tots els públics de gran qualitat i inspirat en Arnau.


22è Festival del Comte Arnau

Festival-comte-arnau-2017

 

0
0
0
s2sdefault

Conferència: "Viure, viure, viure sempre: no voldria morir mai". El patrimoni literari en l'era digital.

Presentació del Festival

Conferència a càrrec de la Dra. Laura Borràs, directora de la Institució de les Lletres Catalanes.

1 de juliol de 2017, a les 19 h, al Palau de l'Abadia.

A partir de la citació del 'Comte Arnau' de Maragall i el desig de vida més enllà de la mort, parlarem de la capacitat dels dispositius i les tecnologies digitals per tal de preservar i donar nova vida al patrimoni literari. La relectura com a font de vida, i alhora les eines que ens ajuden a difondre'l, a explicar-lo, a conèixer-lo i fer-lo viu.

En acabar la presentació, hi haurà una degustació del dolços del comte Arnau elaborats pels flequers i pastissers de la vila.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 01

0
0
0
s2sdefault

Espectacle de carrer: Les Ànimes del Comte. L'espectre del comte Arnau i la processó d'esperits condemnats

8 de juliol de 2017, a les 22 h. Inici Pont Nou.

"Si quan cau la nit, sentiu els udols dels llops i el clam d'un corn... amagueu-vos a les vostres cases, tanqueu portes i finestres! L'esperit del Comte, sorgirà de les tenebres, cavalcant condemnat.
Aneu amb compte si us creueu amb el seu seguici d'ànimes, ja que qui amb els seus ulls el vegin, hi quedaran també lligats per tota l'eternitat!

Neix una tradició, continua la llegenda."

DOSSIER FCA2017 WEB Página 03

0
0
0
s2sdefault

ESPECTACLE: "Ritual i Festa" - Esbart Manresà de Dansaires

15 de juliol de 2017, a les 22 h, al claustre del Monestir. Espectacle de dansa d'arrel tradicional

Sobre musiques del Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses, l'Esbart manresà recrea el que seria la festa anual de traspàs de càrrecs de les Confraries del Roser. Presenten aquesta festa en un muntatge ambientat en un poble qualsevol de Catalunya en ple segle XIX. És migdia, just el moment en què ha finalitzat l'ofici religiós i a la plaça no hi falta ningú per poder gaudir, un any més, del Ritual i Festa. L'espectacle es completa amb altres coreografies de dansa tradicional i de creació.


DOSSIER FCA2017 WEB Página 05

 

0
0
0
s2sdefault

ESPECTACLE: "Matèria del temps" – Jordi Molina

22 de juliol de 2017, a les 22 h, al claustre del Monestir

Pioner, inquiet, talentós i inconformista. Són alguns dels adjectius que han acompanyat Molina al llarg de més de trenta anys de reconeguda carrera. Ara s'ha decidit a impulsar un nou projecte en què 'el so instrumental d'una tenora lidera un conjunt de músics d'alt nivell amb clara voluntat d'aconseguir una important penetració social en la línia del que ja ha passat -i afortunadament encara passa- en realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi'. Música d'autoria pròpia que és d'arrel però que mescla llenguatges i influències: d'allò més tradicional a allò més innovador. De la improvisació al jazz, passant pel cant d'estil i l'havanera.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 07

  

 

0
0
0
s2sdefault

ESPECTACLE: "El Comte Arnau" - Teatre de l'Aurora

5 d'agost de 2017, a les 22.00 h, al Teatre Centre.

Tres trobadors de llegendes que recorren el país descobrint antigues històries, viatgen al Ripollès per portar-nos la llegenda del Comte Arnau. Parla aquesta història d'un tal Arnau, un cavaller de fosca armadura que, des de fa molts segles, cavalca a lloms d'un cavall en flames per la vall del riu Merdàs. Una història feta cançó, o una cançó feta història, que tothom ha sentit, però que molt pocs coneixen bé. De la mà dels trobadors, descobrirem com el Comte Arnau va iniciar el seu viatge cap a l'eternitat i coneixerem a Adelaisa, el seu gran amor, i a Hug i Ponç, dos éssers màgics dotats de misteriosos poders.

El Comte Arnau és una fascinant història plena d'aventures, amor i tradició. Un espectacle per a tots els públics sobre la llegenda més apassionant de la cultura catalana, amb música en viu i una gran força visual, que captiva a grans i petits.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 09

 

 

0
0
0
s2sdefault

Mercat del comte Arnau

Off-Arnau

29 i 30 de juliol de 2017, a partir de les 10 h, a la Vila Vella

Sant Joan de les Abadesses reviu els temps feudals del comte Arnau a través del seu mercat. Els carrers de la Vila Vella s'omplen de firaires i artesans, de música i espectacles, degustació de productes del Ripollès i de Catalunya, d'olors i sabors que permetran endinsar-nos en el passat medieval del comte Arnau

Més informació: www.mercatarnau.com

DOSSIER FCA2017 WEB Página 11

0
0
0
s2sdefault

VISITA DRAMATITZADA: Els desitjos del comte Arnau

La història del comte Arnau en uns escenaris màgics.

2, 9, 16 i 23 d'agost, a les 21 h, al Palau de l'Abadia

Els racons més suggestius de Sant Joan de les Abadesses en són l'escenari. La vida del comte Arnau és el tema. Un recorregut dramatitzat i fascinant és l'experiència. Viure una nit singular recorrent la vida del comte Arnau. Escenografies, decorats i actors fan possible immergir-se en un conte que representa la vida d'aquest mític personatge.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 13

 

0
0
0
s2sdefault

Caminada nocturna: Cercant les petjades del comte Arnau

19 d'agost, a les 21 h. Sortida de l'absis del Monestir

Una passejada nocturna que ens descobreix els camins que recorria el comte Arnau pels voltants de Sant Joan. Durant el recorregut hi ha una petita representació d'algunes escenes de la llegenda del comte Arnau i un ressopó per a tots els participants. Per a participar en aquesta activitat és obligatori l'ús de calçat adequat i un lot o frontal.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 15

0
0
0
s2sdefault