TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan portada-1Aquest desembre sortirà a la venda un llibre de fotografies sobre Sant Joan de les Abadesses. El llibre recull la vida cultural i social de Sant Joan de les Abadesses, així com el seu patrimoni arquitectònic i natural, sota la visió del fotògraf professional Xavier Pladellorens. Els textos introductoris de les seccions i els peus de foto són de Marcel Miquel i Guifré Miquel, i l'edició és de Ramon Fajula.

Pladellorens ha seguit el dia a dia del poble durant més d'un any, fet que l'ha permès aprofundir en la idiosincràsia dels santjoanins i santjoanines i fer un pas més enllà que altres treballs fotogràfics que s'han fet al poble.

A més dels avantatges d'aquest treball continuat durant tants mesos, també s'han utilitzat noves tecnologies per aconseguir vistes inèdites del poble. En concret, s'ha fet servir un drone octocòpter, una nau aèria no tripulada que funciona a control remot i que se sosté a l'aire una càmera fotogràfica SLR professional per mitjà de vuit rotors.

Aquest drone (utilitzat habitualment en tecnologia militar) ha permès fotografiar Sant Joan des d'una perspectiva mai retratada, amb uns resultats molt naturals i a la vegada sorprenents que aconsegueixen, fins i tot, entendre millor el desenvolupament del poble i l'orografia del terreny.

L'edició d'aquesta obra ha estat finançada per la Fundació OCA i ha estat possible gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses. Es publicarà a l'editorial Lunwerg (Grup Planeta) i inclou textos en català, castellà, anglès i francès, cosa que fa del llibre una bona eina de promoció per al poble.

Sant Joan portadaEl Ball de Pabordes, imatge de la coberta del llibre

Acords de cessió
D'una banda, a més de finançar el llibre, la Fundació OCA n'ha cedit gratuïtament 900 exemplars al consistori perquè els posi a la venda a l'Oficina de Turisme, a un preu de 34,5 euros, amb la condició que la totalitat dels ingressos es destinin a la realització de tasques socials. D'altra banda, la Fundació Oca (propietària de les fotografies), Xavier Pladellorens (que en té els drets de propietat intel·lectual) i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses també han arribat a un acord perquè les dues primeres parts donin la col·lecció de fotografies i en cedeixin els drets degut al seu interès cultural, públic i col·lectiu.

El llibre es presentarà aquest desembre a Barcelona i a Sant Joan de les Abadesses. La primera oportunitat per veure aquesta obra serà el divendres 20 de desembre, a les 18.30 h al centre Art Santa Mònica Palau Moja de Barcelona, i comptarà amb la presència del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. La presentació a Sant Joan de les Abadesses es farà l'endemà, el dissabte 21 de desembre, a les 18 h al Palau de l'Abadia, i hi assistirà el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Presentació a Barcelona
Divendres 20 de desembre – 18.30 h
Arts Santa Mònica
NOVA UBICACIÓ: 
Saló del Vigatà del Palau Moja
Carrer de la Portaferrissa, 1, 08002 Barcelona

Presentació a Sant Joan de les Abadesses
Dissabte 21 de desembre – 18 h
Palau de l'Abadia