TwitterFacebookYoutubeRSS

Com en les darreres edicions, el Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau comptarà amb una conferència inicial abans de la presentació de totes les activitats. Enguany, el filòleg Llorenç Soldevila parlarà del mite del Comte Arnau, un dels més populars i persistents del nostre país i també d'Europa. Prop d'una seixantena d'autors, bàsicament dels segles XIX i XX, l'han pres com a pretext per a les seves creacions en diversos gèneres i traspassant també l'interès als camps musical i audiovisual.


Llorenç Soldevila i Balart

Llorenç Soldevila és Doctor en Filologia Catalana i professor de la Universitat de Vic. Durant prop de trenta anys ha impartit la docència en l'ensenyament secundari (1978-2004). En l'àmbit de la recerca i la investigació s'ha dedicat a l'estudi i divulgació de l'obra de Jeroni Zanné; del moviment de la Nova Cançó, amb la tesi doctoral: La Nova Cançó (1958-1987). Balanç d'una acció cultural (1993); de l'obra de Verdaguer amb estudis i edicions i de diversos aspectes de la literatura memorialística.

En l'àmbit pedagògic, ha elaborat propostes didàctiques sobre les obres de Jacint Verdaguer, Josep Pla, Mercè Rodoreda, Agustí Bartra, Miquel Martí i Pol i Baltasar Porcel. Ha preparat rutes literàries sobre aquests i altres autors i sobre parts del territori (el Montseny, les Illes Balears i el País Valencià). Recentment, acaba de publicar Geografia literària. Comarques barcelonines (2009) el primer volum, de deu d'una vasta Geografia literària dels Països Catalans, que també compta amb el web www.endrets.cat.


Dissabte 5 de juliol, a les 18 h
Presentació del XIX Cicle de Representacions del Mite del Comte Arnau
Conferència Les veus del comte Arnau, de Llorenç Soldevila
Sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l'Abadia



Per a més informació, consulteu la programació completa del cicle prement aqu
í