TwitterFacebookYoutubeRSS

kepa junkera amadeu tururut miraquefaig 0El grup ripollès Tururut Bonaigua i el músic basc Kepa Junkera faran un concert junts a Sant Joan de les Abadesses el pròxim divendres 8 d'agost. Tururut Bonaigua, una de les formacions més interessants de la música folk i tradicional de Catalunya, i liderat pel folklorista Amadeu Rosell, estrenarà aquest nou projecte conjunt amb Kepa Junkera, l'intèrpret i compositor basc que ha convertit la trikitixa (acordió diatònic basc) en un instrument universal. 

La iniciativa va néixer de la voluntat de crear un espectacle basat en les cançons que Amadeu Rosell havia recollit a Beget i el repertori que Kepa Junkera interpreta amb Sorginak, un grup de cantants i percussionistes basques. El concert es basa en cançons i melodies de Beget combinades amb perles del repertori tradicional basc. La unió del folklore de dues cultures diferents al costat del geni creatiu de Kepa Junkera ha donat com a resultat un concert sorprenent, amb un gran virtuosisme i força musicals que permeten explicar amb profunditat les històries d'aquestes dues tradicions tan diferents i a la vegada tan unides.

Es tracta d'un concert organitzat per Patac, amb la col·laboració del SAT-Teatre Centrel'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i la revista Caramella. Les entrades es poden reservar prement aquí.

Kepa-Junkera--Sorginak--Tururut-Bonaiguaweb

 

Topaketa Ripollès-en són:

 

Kepa Junkera, trikitixa i percussions
Amadeu Rosell, acordió diatònic, guitarra i veu
Jordi Palau, flautes i veu
Pep Solà, bateria i percussions
Pep Sànchez, contrabaix
Amets Ormaetxea, veu i percussions
Eneritz Aulestia, veu i percussions
Leire Etxezarreta, veu i percussions
Irati Gutiérrez, veu i percussions
Amadeu Rosell Tudanca, tècnic de so

 


Divendres 8 d'agost - 22 h
Concert de Tururut Bonaigua i Kepa Junkera
Teatre Centre