TwitterFacebookYoutubeRSS

festa major XAV2708Un any més, la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses posarà el punt final definitiu a l’estiu. L’actuació de l’Orquestra de la Bona Sort i la projecció d’un documental sobre aquesta formació, el correfoc i l'Entrevoltes 2014 dónen el tret de sortida d’una festa que combina les propostes més populars amb les més tradicionals i culturals que n’imprimeixen l’empremta santjoanina.

Divendres 12 de setembre

corre foc 2914Si bé l’inici oficial de la celebració es fa amb el repic de campanes de dissabte, des de fa molts anys el divendres és el dia d’inici popular de la festa. Aquest any es projectarà Àngels a Berlín del director santjoaní Ferran Llagostera, un documental que explica la història de l’Orquestra de la Bona Sort, que actuaran després del visionat. Teniu més informació d’aquest acte a la pàgina web de l’Ajuntament.

Després de la projecció, Les Diabladesses faran el seu segon correfoc de Festa Major després de la creació de l’entitat l’any passat, i que donarà el tret de sortida als concerts populars i gratuïts Entrevoltes del Jovent Actiu Santjoaní (JAS), amb els grups Raska, Germà Negre i Séptimo A.

Imatge: Les Diabladesses al correfoc

Dissabte 13 de setembre

Una de les jornades més intenses de la festa. Durant tot el dia hi haurà el Panxus Fortus (una bicicletada per a persones de més de 90 quilos i on les persones que en pesin menys hauran de dur una motxilla), partits de futbol, una exposició de bonsais, una jornada de portes obertes a l’ecomuseu El Molít Petit, tir al plat, gegants, animació infantil, les tradicionals serenates al campanar (que es poden veure en directe des del claustre gràcies a una realització en directe de vídeo), sardanes amb la cobla Jovenívola de Sabadell i el ball de nit al pavelló amb els grups Música 3, La Banda Puig i Raggatuning.

Diumenge 14 de setembre

b. pabordes02 XAV4682Les sardanes tornaran a tenir protagonisme durant la jornada amb diferents audicions amb la cobla La Flama de Farners i amb la Sardana d’Honor, enguany dedicada al Sr. Josep Burniol i Folcrà, un sardanista santjoaní que ha dedicat part de la seva vida a recopilar gravacions sardanístiques i a promocionar concerts i aplecs. També hi haurà més partits de futbol amb els equips del CE Abadessenc. Un dels actes més significatius de la festa, el Ball dels Pabordes amb música de la cobla La Flama de Farners. A la nit, el grup local de la CUP organitza el 3r Combat de Cant Improvisat a la plaça Major. I, finalment, ball al pavelló municipal amb Joan Altarriba, Boogie Woogie i Fundación Ibiza.

Imatge: El Ball dels Pabordes

Dilluns 15 de setembre

gegants XAV2955Tir al plat, havaneres i més sardanes per començar el dia. A la tarda, tradicional concert de Festa Major amb l’orquestra Montgrins i tot seguit sardanes amb la cobla Ciutat de Girona. A la nit, segona ballada del Ball dels Pabordes, que es clourà amb una sardana i un acte de reconeixement a la figura del santjoaní Ramon Massós, pel seu compromís amb el Ball dels Pabordes i la vila de Sant Joan de les Abadesses.

Ja a la nit, ball amb Maria Alba i les orquestres Montgrins i Montecarlo. A les 5 de la matinada, cercavila i Diana Florejada pels carrers de la vila, Ball del pijama i xocolatada popular.

Imatge: Cercavila de gegants

Dimarts 16 de setembre

f. major XAV4953Últim dia de la festa, que comptarà amb més audicions de sardanes a càrrec de la cobla Principal d’Olot, el dinar popular al Covilar, la festa de l’escuma i la Bogeria i concurs de tirada d’aigua pels carrers del poble. Un cop arribats a la plaça Major, els participants més valents de la Bogeria i la resta de vilatans que ho vulguin ballaran la Sardana Llarga, que pot allargar-se més de mitja hora, i que donarà pas als focs artificials finals.

Imatge: La Bogeria a l'últim dia de Festa Major

Descarrega el programa de la Festa Major  2014 en PDF