TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquest dissabte 26 de febrer, a les 18 h, a la sala Abat Arnau de Vilalba del Palau de l'Abadia, tindrà lloc la conferència Art i Anatomia a càrrec del Dr. Xavier Sierra i Valentí, president del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya.

L'acte servirà de cloenda de l'exposició Apunts d'anatomia de l'artista Pep Admetlla, que compta amb la col·laboració del Museu d'Història de la Medicina de Catalunya i que es pot visitar a l'Espai Art l'Abadia fins al diumenge 6 de març.

Segons el Dr. Sierra, l’anatomia i l’art sempre han estat molt vinculats: "El coneixement de la morfologia de cos humà va estar vetat durant molt de temps, ja que la dissecció del cos estava prohibida per tabús morals. Quan, finalment, al s. XVI Andreas Vesal, estudia les estructures corporals, les divulga amb l’ajuda de dibuixos i gravats. En ple renaixement, el coneixement del cos interessa abans als artistes que als metges, fins al punt que un dels primers tractats de dibuixos anatòmics és obra de Leonardo da Vinci.

Posteriorment, l’estudi de l’anatomia és representat en quadres gremials de cirurgians, com els que ens han deixat Rembrandt i altres pintors barrocs. Però també segueix essent de gran interès pels artistes: la vinculació entre art i anatomia del cos ha persistit, després, fins a l’actualitat."