TwitterFacebookYoutubeRSS

A Sant Joan de les Abadesses tornarà a viure, com és tradició, la nit màgica de Sant Joan, que enguany es distingeix per un especial homenatge al santjoaní Josep Bosch Canal per la seva significativa contribució a la Flama del Canigó i als Focs de Sant Joan.

La celebració s'iniciarà a les 18.15 h amb la rebuda de la Flama del Canigó al claustre del monestir, on es realitzarà un emotiu acte en honor a Josep Bosch Canal, recordant la seva dedicació i passió per les nostres tradicions, especialment per la Flama del Canigó i els Focs de Sant Joan, en la qual ha participat des de fa moltes dècades. Durant l’acte, se li farà entrega d’una placa commemorativa que han preparat Tradicat, l'entitat que s'encarrega de la flama, l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses i Òmnium Ripollès.

Seguidament, a partir de les 21 h, la plaça Major es transformarà en el lloc de celebració d'un sopar de pícnic comunitari. Tot i que el sopar és gratuït, és necessari realitzar una inscripció prèvia abans del dia 22 de juny a l'Oficina de Turisme per garantir una correcta planificació de l'espai amb taules i cadires.

L'esperada atracció de la nit, el correfoc, començarà a les 22.30 h a càrrec de les Diabladesses. En aquesta ocasió, serà especial perquè serà la primera vegada en què hi participarà la seva nova bèstia de foc, batejada el passat abril. El recorregut serà passeig comte Guifré, carrers Major, Tints i Jussà, parc de la Muralla, carrer Corriols, plaça Comamala i plaça Major. Aquells portals o comerços per on passi la cercavila de foc poden protegir els vidres de finestres, portes i aparadors amb el material que disposarà l’Ajuntament el mateix dia.

Per acabar la nit en gran, després del correfoc, la música la posaran DJ Serra i DJs del JAS.

Es tracta d’una festa organitzada per la Comissió de Festes i el Jovent Actiu Santjoaní (JAS), que serà l’encarregada de les barres.