TwitterFacebookYoutubeRSS

El nostre municipi acollirà un esdeveniment d'envergadura internacional entre el 25 de juny i el 2 de juliol de 2023. L'organització del RIC2023.CAT Catalunya-Pirineus ha escollit Sant Joan de les Abadesses com a campament base per a la seva trobada de canyonisme, posant en valor el nostre patrimoni natural i la nostra situació geogràfica estratègica.

El campament base es troba molt a prop dels canyons més bonics de Catalunya-Pirineus. A només 31 km del Torrent de la Corba, a 32 km del Freser Superior, a 33 km de les Gorges de Núria, a 35 km del Salt de Sallent i del Torrent de les Cavorques, a 40 km del Sant Aniol i Les Canals, a 53 km del Pas de l'Escalell.

El campament base estarà situat a l'Alberg de la Ruta del Ferro, i l'organització del RIC2023.CAT Catalunya-Pirineus ha ofert allotjament de baix cost a les persones participants. Aquest allotjament els permetrà estar a prop dels canyons més rellevants i gaudir de la comoditat de les instal·lacions del campament base.

Un dels elements destacats de l'esdeveniment serà la fira que s'instal·larà a la plaça de la Cotolla. Aquest espai es convertirà en el punt de trobada de participants i visitants, on es presentaran fabricants i distribuïdors de material esportiu, llibreries especialitzades i es realitzaran diverses demostracions. També s'hi trobaran espais dedicats als professionals del sector, escoles de formació i habilitació de canyonisme, així com espais per a conferències i tallers. Sense dubte, la fira de la Cotolla serà un lloc d'intercanvi de coneixements i experiències, aportant un valor afegit a aquesta trobada internacional.

Perquè sigui possible, l'Ajuntament ha facilitat l'ús de diverses instal·lacions esportives, culturals i d'oci per a l'organització d'aquest esdeveniment, que permetrà no només posar de manifest el nostre ric patrimoni natural, sinó que també posicionar Sant Joan de les Abadesses com a destinació d'esports d'aventura.