TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquesta setmana farà un any que la Biblioteca Josep Picola va estrenar la nova seu a l’edifici Duran i Reynals. La nova ubicació ha permès multiplicar per cinc la superfície de l’immoble anterior a l’edifici de La Caixa del carrer Pere Rovira, arribant als 325 m². La millora en accessibilitat, en espais i en mobiliari, sumat a l’interès per conèixer la nova ubicació, ha fet que l’any es tanqui amb xifres rècord.

En l’últim any s’han multiplicat per dos els carnets expedits, passant dels 91 del 2022, als 180 del 2023. També han augmentat significativament el nombre de préstecs totals que s’han situat a prop dels 6.000 llibres, pel·lícules o jocs cedits (quasi 500 més que l’any anterior). S’ha de tenir en compte, a més, que els serveis de la biblioteca varen aturar-se durant tres setmanes per al trasllat.

Uns nous espais més amplis també han permès que la biblioteca aculli més activitats especials, passant de 37 a 60, comptant tallers, presentacions o exposicions. Fins i tot s’hi va emetre una edició del programa Territori 17 de La Veu, i s’hi han enregistrat programes de televisió. Tot això ha convertit aquest equipament en un agent social i cultural molt important per a la vila.

 

L’Ajuntament continua treballant per arribar als 520 m²

Tot i la millora significativa que ha comportat el nou edifici, l’Ajuntament continua fent passos per arribar als 520 m² que ja descriu el pla funcional que es va redactar el 2014 i que són els adients segons especifica el Mapa de Lectura Pública de la Generalitat de Catalunya per a municipis de més de 3.000 habitants.

En aquest sentit, ja s’està redactant el projecte de la 2a fase de la biblioteca, que contempla ampliar-la mitjançant l'ús de la resta de superfície no utilitzada fins ara i amb l’adequació del segon pis de l’immoble. Amb l’ampliació hi haurà noves sales polivalents, una àrea de música i imatge i també s’hi preveu el trasllat de l’emissora municipal.