TwitterFacebookYoutubeRSS

La Volta Ciclista a Catalunya, que es disputarà del 18 al 24 de març de 2024, tornarà a fer protagonista la nostra vila cinquanta anys més tard. La sortida de la tercera etapa, el dimecres 20 de març, es farà des del carrer Mare de Déu del Prat i de la plaça Barcelona, on hi haurà el punt neuràlgic i on els aficionats i aficionades podran estar ben a prop de ciclistes com Tadej Pogačar, Sepp Kuss, Geraint Thomas o Egan Bernal.

Serà la 103a edició de la cursa ciclista catalana, tota una referència en l'àmbit mundial gràcies a la seva presència al calendari UCI World Tour. La cursa ciclista catalana, que compta amb la presència assegurada dels 18 millors equips ciclistes del món, té una important difusió internacional que arriba fins a 190 països i els cinc continents en la seva cobertura televisiva, gràcies a 33 difusors internacionals.

Sant Joan torna al recorregut de la Volta a Catalunya 50 anys després de la darrera presència a la cursa ciclista, on va acollir un final i una sortida d’etapa. Va ser l’any 1973, a la 53a edició de la cursa, en què va acollir el final del sector B de la quarta etapa, amb sortida des de Sant Antoni de Calonge. La victòria va ser per a l’italià Wladimiro Panizza, doble guanyador d’etapa al Giro d’Itàlia i una al Tour de França. Podeu recordar aquella etapa a la nova revista SJA, en un article del periodista santjoaní Xevi Soler.