TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • L’art neofigurativista de Josep Uclés s’exposa a l’Espai Art l’Abadia

L’art neofigurativista de Josep Uclés s’exposa a l’Espai Art l’Abadia

L'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses continua amb la seva programació d'exposicions al claustre del Palau de l'Abadia. Des d'aquest pròxim dissabte 30 de juliol i fins al 23 d'octubre, acollirà l'exposició "Equívocs intel·ligents" de l'artista català Josep Uclés (Badalona, 1952 - La Roca del Vallès, 2013). Es tracta d'una mostra pictòrica de deu quadres d'un dels representants més genuïns del neofigurativisme europeu de la segona part del segle XX. De fet, la seva obra va formar part de l'exposició col·lectiva "Europa-79" que va ser considerada com la continuïtat de la transavantguarda italiana i el neoexpressionisme alemany. També va participar en l'exposició d'art català contemporani "Seny i Rauxa" al Centre George Pompidou de París, un any abans.

Josep Uclés
Nascut a Badalona (Barcelona) l'any 1952. És un dels artistes més genuïnament representatiu de la neofiguració europea, motiu pel qual seria seleccionat per Hans-Jürgen Müller per estar representat en la històrica exposició "Europa-79" (Stuttgart-Alemanya). Aquesta exposició va ser l'inici de l'esclat de la pintura europea dels vuitanta i va comptar amb la presència d'artistes d'Alemanya (Merz i Günther Förg), d'Anglaterra (com Stephen McKenna, John Murphy i Tony Cragg) i d'Itàlia (Enzo Cucchi, Nicola de Maria, Mimmo Paladino i Francesco Clemente). Es considera l'exposició que va representar el trencament del sentit progressiu de la història de l'art i va imposar una valoració dels individus per sobre de la tendència; amb aquesta exposició naixeria el neoexpressionisme alemany i la transavantguarda italiana.

Amb aquesta exposició Josep Uclés iniciaria la seva trajectòria internacional amb exposicions a Itàlia, França, Bèlgica, Espanya, EUA, Alemanya... La seva singularitat plàstica i estètica, junt amb el seu caràcter personal, crític i independent, han produït una obra inconfusible que el va permetre mantenir-se distanciat de les modes crematístiques i del mercat artístic efímer. La seva obra, en un principi fosca, misteriosa i de transgressora crítica social, va evolucionar vers una subtil ironia, més colorista i més poètica, on la figura humana no va deixar de ser-ne l'eix motivador. Va morir l'any 2013, a La Roca del Vallès.

Del 30 de juliol fins al 23 d'octubre
"Equívocs intel·ligents", exposició de Josep Uclés
Espai Art l'Abadia – Palau de l'Abadia

 

201607-UCLES

0
0
0
s2sdefault