TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • L’espectacle Temps de Quim Masferrer inicia cinc dies de Festa Major a Sant Joan de les Abadesses

L’espectacle Temps de Quim Masferrer inicia cinc dies de Festa Major a Sant Joan de les Abadesses

Fem un repàs als principals actes de la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses, del 9 al 13 de setembre de 2016. Preneu nota i no us els perdeu!

Divendres 9 de setembre
Com cada final d'estiu, Sant Joan de les Abadesses celebra la seva Festa Major al voltant del segon diumenge de setembre. Cinc dies plens de cultura, tradició, música i festa. Les activitats començaran el divendres 9 de setembre amb l'espectacle Temps, escrit i protagonitzat per Quim Masferrer, sota la direcció de Ramon Fontserè. Després de l'obra i del correfoc amb la colla de les Diabladesses acompanyada de la Batutaga, començarà l'Entrevoltes 2016 del Jovent Actiu Santjoaní amb Ojo de buen cubero, Bonobos i Dalton Bang.

Dissabte 10 de setembre
Dissabte, entre d'altres, hi ha la bicicletada de pes Panxus Fortus i el grup d'animació del CE Abadessenc entregarà el 1r Trofeu Barra Jove al guanyador en l'estrena en competició oficial dels santjoanins a casa en la seva tornada a 1a Catalana, contra el CF Palafrufell. A més d'altres partits amistosos, i de portes obertes a l'Ecomuseu El Molí Petit, també s'inaugurarà la XX Exposició de bonsais locals i comarcals, es farà una tirada social al plat, i la tradicional trobada de gegants amb les colles de Navàs, La Cellera de Ter, Figueres, Lloret de Mar, Peralada, Molins de Rei, Sant Miquel (Olot), Sant Joan Despí i El Prat de Llobregat. La festa continuarà amb Discobaby i escuma, el passant de Festa Major i les Serenates al campanar del monestir (que es poden veure en una realització en directe des del claustre), una audició de sardanes, la representació de l'obra Limbo de la Companyia Còmica L'ou Cost i el ball amb Duo Sharazan, Hora de Joglar i Orquestra Maribel.

Diumenge 11 de setembre
El tercer dia de festa coincideix amb la Diada Nacional de Catalunya i començarà amb l'Ofici Solemne presidit pel Bisbe de Vic, Romà Casanova i Casanova, i l'ofrena floral a la corona del comte Guifré. Enguany, la Sardana d'Honor estarà dedicada a Josep Hernández, que fou regidor d'Hisenda entre els anys 1983 i 1987. Entre altres implicacions en la vida social i associativa de Sant Joan, va ser vicepresident i va participar activament en la Unió Excursionista, i més recentment, era un dels membres de l'associació que estudia i cataloga les orquídies de la comarca. La sardana estarà interpretada per la Flama de Farners, que també farà una audició al passeig comte Guifré. A la tarda, es farà el Ball dels Pabordes, presidit pel Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat Jordi Baiget. Finalitzat el ball hi haurà una nova audició de sardanes, i la festa a la nit la portaran Leo i Rosamari, Moonlight i els Djs Nomada (Alguer Miquel) i Dj OGT.

Dilluns 12 de setembre
Durant tot el dia hi haurà diverses audicions de sardanes en diferents punts del poble amb la cobla Montgrins i Ciutat de Girona. A la nit, es farà el Ball dels Pabordes, que enguany serà retransmès en directe per les televisions locals de La Xarxa, i serà presidit pel Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat Jordi Baiget. A la nit, ball amb Notes d'Or i les orquestres Montgrins i Montecarlo, amb la Diana Florejada i Ball del Pijama a la matinada.

Dimarts 13 de setembre
A més de noves audicions de sardanes amb La Principal d'Olot, es farà el dinar popular a la font del Covilar, la festa de l'escuma i la Bogeria pels carrers del poble, amenitzada per la Xaranga Damme-er. En acabar, Sardana Llarga i els focs artificials que tancaran la Festa Major de Sant Joan de les Abadesses 2016.

CONSULTEU EL PROGRAMA DE MÀ

 

0
0
0
s2sdefault