TwitterFacebookYoutubeRSS

Camí exposa la seva obra a Sant Joan de les Abadesses

L'escultor Camí (l'Espluga Calba, 1947) exposarà 22 escultures en la mostra "Refugi d'ànima" a l'Espai Art l'Abadia de Sant Joan de les Abadesses durant els pròxims mesos. La seva obra es caracteritza per l'austeritat en les formes i l'expressivitat dels materials amb ressons poètics. Actualment, viu i treballa a Badalona i és professor d'escultura a l'Escola Massana de Barcelona.

Biografia de l'autor
Josep M. Teixidó Camí neix a l'Espluga Calba (Lleida), viu i treballa l'escultura, a Badalona. És professor d'Escultura a l'Escola Massana de Barcelona des de 1978. Graduat en Escultura a l'Escola d'Arts i Oficis de Barcelona el 1976 i Llicenciat en Escultura a la Universitat de Belles Arts de Barcelona el 1985. Coautor, amb Santamera, dels llibres d'escultura: La Talla Escultura en Madera (1996) i Escultura en Piedra (2000), publicats per la Ed. Parramón S.A. de Barcelona. Cofundador, amb Gustavo Suñer i Cinto Santamera, del centre d'escultura tallerBDN de Badalona.

La seva obra personal, treballada en sèries conceptuals com De Natura Mutante, Letargies, Tylopsis, Volaverunt, Trobes i Memento, ha evolucionat d'un simbolisme geometritzant a una sintaxi pròpia que imbrica ressons poètics, austeritat de formes i expressivitat de materials.  Ha mostrat en 26 exposicions individuals i en més d'un centenar de col·lectives les seves escultures de pedra, fusta i, sobretot, de ferro; darrerament incorpora materials orgànics. Les seves escultures públiques (Espanya, Portugal, Equador, Corea del Sud, Líban, Taiwan i Puerto Rico) conjuguen les propostes dels
comitents amb el llenguatge que li és propi.

Del 4 de febrer al 9 d'abril de 2017
"Refugi d'ànima", exposició de l'escultor Camí
Espai Art l'Abadia – Palau de l'Abadia

L'exposició romandrà oberta al públic, de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 16 a 19 h. Diumenge de 10 a 14 h.

201701  CAMI

0
0
0
s2sdefault