TwitterFacebookYoutubeRSS

Sant Joan opta a ser la Capital del Turisme Rural 2017

El portal especialitzat EscapadaRural, una de les pàgines de turisme rural més visitada de l'estat segons les dades de trànsit web d'Alexa, ha seleccionat Sant Joan de les Abadesses com a un dels 10 candidats a Capital del Turisme Rural 2017, d'entre les 350 candidatures rebudes. La iniciativa s'emmarca dins del 10è aniversari del projecte i la capital acollirà una festa al poble que sigui escollit. Entre els altres municipis candidats hi ha Covarrubias (Burgos), Torrecilla en Cameros (La Rioja), Garganta de los Montes (Madrid), Alfoz de Loredo (Cantàbria), Elizondo (Navarra), Onís (Astúries), Leiro (Ourense), Sigüenza (Guadalajara) i Grazalema (Cadis).

Entre els participants que votin una població o l'altra se sortejarà una escapada amb tot inclòs a la festa que es farà al municipi guanyador. Les votacions es poden fer fins al 21 de maig a la web: https://www.escapadarural.com/capital-turismo-rural

Actualment, Sant Joan de les Abadesses compta amb un total de 26 llicències de turisme rural, amb més de 150 places, i és la quarta població catalana amb més cases de turisme rural, segons dades de la guia oficial d'establiments turístics de la Generalitat de Catalunya. La població veïna d'Ogassa té 6 llicències més, amb capacitat per a 46 places. Aquests llits se sumen a les 30 places en habitatges d'ús turístic, tres hotels amb 60 places, un càmping, un alberg de 84 places, i una àrea per a 40 autocaravanes, fet que demostra la capacitat de la zona per atraure el turisme rural.

També hi ajuda la seva proximitat amb la Vall de Camprodon i la Vall de Ribes, amb cims emblemàtics com el Puigmal, el Taga o el Bastiments, o una de les concentracions més grans d'art romànic d'Europa, com el monestir de Sant Joan o la portada del s. XII del monestir de Ripoll. Els responsables del portal també han tingut en compte els diferents paquets que els principals agents turístics ofereixen, la majoria dins del paraigua de la marca Terra de Comtes i Abats.

201705-ESCAPADARURRAL

 

0
0
0
s2sdefault