TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • ‘Els secrets de la casa natal de Jaume Nunó’. Una descoberta sorprenent

‘Els secrets de la casa natal de Jaume Nunó’. Una descoberta sorprenent

El pròxim dissabte 13 de maig, a les 18 hores, el Palau de l'Abadia serà l'escenari de l'explicació d'una descoberta sorprenent. El santjoaní Marcel Miquel explicarà el resultat d'una investigació que ha fet relacionada amb el músic Jaume Nunó i el nostre poble.

Tot va començar quan l'Arxiu del Monestir de Sant Joan va cedir una fotografia del fons Blanxart per a la publicació al llibre "L'Abans". En aparença, aquella fotografia antiga no havia de servir per a res més que per a complementar les fotos que ja s'havien recollit de particulars sobre l'aspecte antic dels diversos carrers de la Vila Vella. Ara bé, aquella imatge duia implícit un secret, ja que si es posava amb relació amb una altra fotografia, permetia obrir una anàlisi sobre un aspecte que ningú abans se li havia ocorregut de posar en dubte. Començava, just després, una indagació de quasi un any per diversos arxius tot estirant aquell fil, a través de la qual, document rere document, s'anaven confirmant les seves sospites.

La xerrada donarà a conèixer aquesta descoberta històrica i tota la documentació que s'ha trobat sobre un fet que, en si mateix, només tindria una importància anecdòtica si no fos per les conseqüències que se n'han derivat durant dècades. Una investigació que ensenya que no sempre les versions oficials es corresponen amb la realitat històrica si al darrere no hi ha una documentació que ho avali, i que, a vegades, una petita casualitat, com ara mirar una fotografia antiga, pot ser l'espurna que porti a una descoberta interessant.

El resultat d'aquesta investigació també es publicarà a la pròxima edició de la revista local SJA, que sortirà aquest mes de juny.

secrets-nuno-agenda

 

0
0
0
s2sdefault