TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Francesc de Dalmases serà el protagonista del Dia de la Memòria 2017

Francesc de Dalmases serà el protagonista del Dia de la Memòria 2017

El periodista Francesc de Dalmases i Thió (Barcelona, 1970) serà l'encarregat de la conferència central del Dia de la Memòria d'enguany que es farà a Sant Joan de les Abadesses, el pròxim 18 de juny, a les 18 hores, al Palau de l'Abadia, i que durà per títol "La república dependent de la llengua". Tot seguit, la Coral Jaume Nunó oferirà un concert d'una hora de durada en què, sota la batuta de M. Teresa Monclús i de les veus de Teresa Clúa, Àngels Miró i Josep Buxadé, interpretarà cançons tradicionals i patriòtiques.

Francesc de Dalmases és membre del Comitè Executiu del Pacte Nacional pel Referèndum. Ha estat president (1999-2006) de l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i és director de la revista trimestral en anglès Catalan International View. És fundador de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL) i impulsor del primer Correllengua que va arribar, l'any 1997, al Principat de Catalunya.

També és membre de la junta del Grup de Periodistes Ramon Barnils i de la junta executiva de la Federació d'Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR). Participa, en qualitat d'expert, al Consell de Cooperació del Govern català i presideix l'ONGD IGMAN-Acció Solidària. Entre el 1988 i el 1999, va ser responsable d'activitats del CIEMEN (Centre Internacional Escarré per a les Minories Ètniques i les Nacions) i coordinador de la revista Europa de les Nacions. És educador social de formació i ha participat en projectes d'acció humanitària i cooperació al desenvolupament en escenaris diversos com ara l'Afganistan, el Pakistan, Mongòlia, Kosovo, Albània, Bòsnia i Hercegovina, Mèxic, Guatemala, el Marroc o la República Democràtica del Congo. També ha participat en el Fòrum Social Mundial de Porto Alegre a Brasil (2005), al Fòrum Social de Bamako a Mali (2006), al Fòrum Social de Nairobi (2007) i al Fòrum Social Mundial de Belém a Brasil (2009).

El Dia de la Memòria es tracta d'una cita anual que organitza una comissió amb seu a Vic (Osona) i que promou activitats en record i homenatge d'aquells qui han lluitat per defensar la llengua catalana. A més dels actes que es programen aquell dia, també es fa una crida a tots els campanars catalans en expressió de suport a la llengua del país. Va néixer l'any 2012 per commemorar el 110è aniversari de la mort del poeta Jacint Verdaguer. En aquests anys també s'han publicat diversos reculls de textos dedicats a diferents autors.

Diumenge 18 de juny de 2017 - 18 h
Conferència "La república dependent de la llengua", a càrrec de Francesc de Dalmases.
A continuació, concert a càrrec de la Coral Jaume Nunó, sota la direcció de M. Teresa Monclús i amb les veus de Teresa Clúa, Àngels Miró i Josep Buxadé.
Palau de l'Abadia

201706--Dia de la memoria 2017

0
0
0
s2sdefault