TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Exposició: 'Una mirada melangiosa al passat santjoaní', de Lluís Miquel Rigau

Exposició: 'Una mirada melangiosa al passat santjoaní', de Lluís Miquel Rigau

El santjoaní Lluís Miquel Rigau exposarà pintures i fotografies que expliquen la vida social, cultura, festiva i familiar de Sant Joan de les Abadesses. L'autor, autodidacta, va estar al capdavant d'una botiga de queviures al poble, però en les seves estones lliures practicava una de les seves passions: la fotografia. És remarcable, en aquest sentit, l'experimentació de Miquel en el món de l'estereografia, una tècnica que va néixer a mitjans del S. XIX i que permet produir una sensació tridimencional a les fotografies amb la visualització de dues imatges que representen dues perspectives diferents d'un mateix projecte. També va experimentar amb diferents formats analògics de la fotografia, especialment amb la diapositiva. A l'exposició hi haurà un estereoscopi, un aparell per poder veure aquestes fotografies.

En els darrers anys, ja jubilat, Lluís Miquel ha reprès la faceta més pictòrica que havia practicat de jove, i ha pintat algunes de les fotografies més interessants de les que disposa, a més de fotografies en blanc i negre d'altres autors a les quals hi ha posat color. S'hi poden veure escenes d'alguna matança del porc, de festes majors, de ballades de sardanes, escenes familiars, i exemples del patrimoni arquitectònic santjoaní, entre molts altres motius.

L'exposició s'inaugurarà el dissabte 8 de juliol, a les 18 hores, al Palau de l'Abadia, i ha estat dissenyada per Ferran Miquel, el germà petit de Lluís Miquel.

201706LLUISMIQUELJocs de cucanya en la festa de Santa Magdalena , patrona del barri de Sant Pol.
Una de les pintures de l'exposició de Lluís Miquel 

0
0
0
s2sdefault