TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Ritual i Festa, un viatge pels Països Catalans a través de la dansa d’arrel tradicional

Ritual i Festa, un viatge pels Països Catalans a través de la dansa d’arrel tradicional

Ritual i Festa de l'Esbart Manresà de Dansaires (15 de juliol, 22h, claustre del Monestir) és un viatge pels Països Catalans a través de la dansa d'arrel tradicional inspirada en llegendes, balls i tradicions del folklore del territori. El nom de l'espectacle és el de la coreografia que Joan M. Miquel va fer sobre la música del Ball de Pabordes de Sant Joan de les Abadesses, una de les danses presents en el repertori. En aquest passatge es recrea, de forma lliure, la festa anual de traspàs de càrrecs de les Confraries del Roser. Es presenta en un muntatge ambientat en un poble qualsevol de Catalunya del segle XIX. Després de l'ofici religiós del migdia, la plaça es prepara per gaudir del seu ritual i festa.

És segur que serà un dels punts àlgids de la nit per als espectadors locals, però Ritual i Festa també inclou coreografies ambientades a la València del segle XVI i del seu passat àrab, en el ball francès, en la jota dels cants de barraca (amb música de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries), en sardanes com Un àngel d'Àngel de Joan Lázaro, o Nydia de Juli Garreta, o en la música d'Estol de Gerricó i Música Nostra, per endinsar-nos fins a les essències del folklore de Mallorca i la seva forma de ballar per celebrar la vida al camp.

L'Esbart Manresà forma part de l'Agrupació Cultural del Bages. És un dels membres adherits a l'Agrupament d'Esbarts Dansaires de Catalunya. Va ser fundat l'any 1909, circumstància que el converteix en el segon esbart de Catalunya en antiguitat. Tot i que el temps i les persones que hi han passat han marcat criteris i tendències diferents, el respecte per la tradició del nostre país i l'esforç per divulgar les nostres danses, no n'han deixat de ser un denominador comú. L'esbart ha tingut una forta projecció internacional i ha participat en festivals internacionals a Croàcia, Itàlia, França, Bèlgica, Holanda i Alemanya, a més de participar en les Diades de Germanor Catalana a la Catalunya Nord des de 1962.

Consulteu tota la programació del festival prement aquí.

201707 RITUAL I FESTA

 

0
0
0
s2sdefault