TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Capella de Ministrers actuaran a Sant Joan de les Abadesses en el marc del FeMAP

Capella de Ministrers actuaran a Sant Joan de les Abadesses en el marc del FeMAP

Un dels millors conjunts mundials de música antiga, la Capella de Ministrers de València, tornaran a actuar a Sant Joan de les Abadesses, després de fer-ho fa quatre anys al Festival del Comte Arnau. Aquesta vegada ho faran dintre del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) per oferir el concert El Grial, lament de Perceval, el pròxim dissabte 12 d'agost, a les 22 hores, al claustre del monestir.

El Grial, lament de Perceval
En un entorn històric de guerres amenitzat amb narracions trobadoresques dels croats d'Orient que portaven el Grial, la literatura medieval es va nodrir de textos i llegendes entorn d'aquesta valuosa relíquia, una de les joies més venerades del tresor real dels Trastàmara. El programa de concert de la Capella de Ministrers, amb Carles Magraner al capdavant, presenta la llegenda del Grial i la música medieval que es generà al voltant d'aquesta història. Un recorregut que connectarà directament el públic amb el veritable sentit del Sant Grial.

Capella de Ministrers
Des de la seva creació el 1987, el grup Capella de Ministrers ha desenvolupat una important tasca investigadora i musicològica de recuperació del patrimoni musical hispànic, des de l'edat mitjana fins al segle XIX, amb rigor històric, sensibilitat musical i amb una comunicació especial amb el públic. La seva activitat concertística ha estat molt intensa des de l'inici de la seva activitat, tot actuant a les millors sales de música de l'Estat espanyol. En l'àmbit internacional, la Capella ha fet gires i ha participat en festivals arreu del món. La seva tasca d'estudi i recuperació de la música antiga ha quedat recollida en diversos enregistraments, alguns d'ells premiats. També ha realitzat incursions en les arts escèniques en col·laboració amb directors, coreògrafs i músics d'altres gèneres de renom internacional.

Carles Magraner
Si en alguna cosa es caracteritza Carles Magraner és per ser un músic sincer que al llarg dels trenta anys que porta al davant de Capella de Ministrers ha evolucionat al mateix temps que ho feia la interpretació de la música antiga, ansiós al principi de recuperar en la mesura del possible el passat sonor, convençut avui en dia que la música, sigui quina sigui la seva època, és un camp obert a la experimentació que admet múltiples lectures que no reneguin per res del rigor i de la sensibilitat cap a les fonts. Lectures que parteixen del propi context de l'artista, del seu arrelament en el present i de la necessitat de comunicar-se amb un públic a través d'un repertori no sempre fàcil. A Carles Magraner li preocupa imprimir vida i veracitat al repertori que interpreta. Partint dels materials que li arriben del passat la seva proposta és presentar-los com objectes d'un museu en renovació constant, procurant que els nostres sentits, i molt en particular l'oïda, dirigeixin la seva atenció cap a determinats aspectes de l'objecte sonor original de manera que puguin seguir captivant l'atenció, com ho va fer en el passat.

Intèrprets
Maria Jonas, veu solista
Robert Cases, arpa, cítola i llaüt
Eduard Navarro, vents
Carles Magraner, violes d´arc i direcció

Programa
Obres de R. de Berbezilh, C. de Béthune, T. de Champagne, W. von der Vogelweide, Tanhuser, N. von Reuental, W. von Eschenbach, G. de Dijo i H. von Bingen.

Concert, dormir, esmorzar i visita guiada, a partir de 55€
El festival, amb la col·laboració de l'Ajuntament i els allotjaments de l'entorn, ofereixen la possibilitat d'assistir al concert, passar la nit al Ripollès amb esmorzar inclòs, i una visita guiada, a un preu reduït gràcies a uns paquets turístics. Per a més informació i reserves, visiteu la pàgina http://www.packsturisticsfemap.cat/.

 

0
0
0
s2sdefault