TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Notícies
  • Audició-espectacle 'SPONSA CHRISTI'. Vestició i professió d’una monja

Audició-espectacle 'SPONSA CHRISTI'. Vestició i professió d’una monja

Mil anys després de la fi de la primera comunitat monàstica femenina dels comtats catalans, Sant Joan de les Abadesses reviurà un dels moments de joia més profunds que pot viure una comunitat: la vestició i professió d'un nou membre. La cerimònia a través de la qual la monja es lligava al monestir segons la Regla de Sant Benet.

L'audició escenificada Sponsa Christi inaugura així els actes de celebració del mil·lenari de l'extinció de la comunitat femenina de Sant Joan de les Abadesses, titulat Sant Joan de les Abadesses, mil anys d'absència, que la Junta del Monestir i el Servei d'Arxius de la Federació Catalana de Monges Benedictines (SAF) han preparat per aquest 2017 i part de 2018.

Sponsa Christi ha estat dissenyada i produïda pel SAF amb peces extretes dels cantorals monàstics dels segles XV-XVIII conservats als seus arxius històrics i dels cerimonials del moment, tot recollint la tradició d'una cerimònia que es remunta el segle VI i que encara es du a terme avui dia. La interpretació va a càrrec dels cors Auditexaudi i Schola Gregoriana de Catalunya amb l'acompanyament musical de Mireia Hernández Nubiola al clavicèmbal. Col·laboren en l'audició, la Junta del Monestir de Sant Joan de les Abadesses i el grup de teatre SAT-Teatre Centre.

L'audició tindrà lloc el pròxim 31 d'agost, a les 20 h, al Monestir. 

sponsa-christi-17

Més informació sobre la programació dels actes del mil·lenari
"Sant Joan de les Abadesses, mil anys d'absència"

0
0
0
s2sdefault