fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Caminada nocturna: Cercant les petjades del comte Arnau

19 d'agost, a les 21 h. Sortida de l'absis del Monestir

Una passejada nocturna que ens descobreix els camins que recorria el comte Arnau pels voltants de Sant Joan. Durant el recorregut hi ha una petita representació d'algunes escenes de la llegenda del comte Arnau i un ressopó per a tots els participants. Per a participar en aquesta activitat és obligatori l'ús de calçat adequat i un lot o frontal.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 15

VISITA DRAMATITZADA: Els desitjos del comte Arnau

La història del comte Arnau en uns escenaris màgics.

2, 9, 16 i 23 d'agost, a les 21 h, al Palau de l'Abadia

Els racons més suggestius de Sant Joan de les Abadesses en són l'escenari. La vida del comte Arnau és el tema. Un recorregut dramatitzat i fascinant és l'experiència. Viure una nit singular recorrent la vida del comte Arnau. Escenografies, decorats i actors fan possible immergir-se en un conte que representa la vida d'aquest mític personatge.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 13

 

Mercat del comte Arnau

Off-Arnau

29 i 30 de juliol de 2017, a partir de les 10 h, a la Vila Vella

Sant Joan de les Abadesses reviu els temps feudals del comte Arnau a través del seu mercat. Els carrers de la Vila Vella s'omplen de firaires i artesans, de música i espectacles, degustació de productes del Ripollès i de Catalunya, d'olors i sabors que permetran endinsar-nos en el passat medieval del comte Arnau

Més informació: www.mercatarnau.com

DOSSIER FCA2017 WEB Página 11

ESPECTACLE: "El Comte Arnau" - Teatre de l'Aurora

5 d'agost de 2017, a les 22.00 h, al Teatre Centre.

Tres trobadors de llegendes que recorren el país descobrint antigues històries, viatgen al Ripollès per portar-nos la llegenda del Comte Arnau. Parla aquesta història d'un tal Arnau, un cavaller de fosca armadura que, des de fa molts segles, cavalca a lloms d'un cavall en flames per la vall del riu Merdàs. Una història feta cançó, o una cançó feta història, que tothom ha sentit, però que molt pocs coneixen bé. De la mà dels trobadors, descobrirem com el Comte Arnau va iniciar el seu viatge cap a l'eternitat i coneixerem a Adelaisa, el seu gran amor, i a Hug i Ponç, dos éssers màgics dotats de misteriosos poders.

El Comte Arnau és una fascinant història plena d'aventures, amor i tradició. Un espectacle per a tots els públics sobre la llegenda més apassionant de la cultura catalana, amb música en viu i una gran força visual, que captiva a grans i petits.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 09

 

 

ESPECTACLE: "Matèria del temps" – Jordi Molina

22 de juliol de 2017, a les 22 h, al claustre del Monestir

Pioner, inquiet, talentós i inconformista. Són alguns dels adjectius que han acompanyat Molina al llarg de més de trenta anys de reconeguda carrera. Ara s'ha decidit a impulsar un nou projecte en què 'el so instrumental d'una tenora lidera un conjunt de músics d'alt nivell amb clara voluntat d'aconseguir una important penetració social en la línia del que ja ha passat -i afortunadament encara passa- en realitats culturals singulars com Galícia o Euskadi'. Música d'autoria pròpia que és d'arrel però que mescla llenguatges i influències: d'allò més tradicional a allò més innovador. De la improvisació al jazz, passant pel cant d'estil i l'havanera.

DOSSIER FCA2017 WEB Página 07

  

 

ESPECTACLE: "Ritual i Festa" - Esbart Manresà de Dansaires

15 de juliol de 2017, a les 22 h, al claustre del Monestir. Espectacle de dansa d'arrel tradicional

Sobre musiques del Ball dels Pabordes de Sant Joan de les Abadesses, l'Esbart manresà recrea el que seria la festa anual de traspàs de càrrecs de les Confraries del Roser. Presenten aquesta festa en un muntatge ambientat en un poble qualsevol de Catalunya en ple segle XIX. És migdia, just el moment en què ha finalitzat l'ofici religiós i a la plaça no hi falta ningú per poder gaudir, un any més, del Ritual i Festa. L'espectacle es completa amb altres coreografies de dansa tradicional i de creació.


DOSSIER FCA2017 WEB Página 05