fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

El plat i el dolç del comte Arnau

Podreu degustar el plat i el dolç del comte Arnau, inspirat en els receptaris de la cuina medieval, als restaurants, a les fleques i a les pastisseries de la vila.

 

Caminada nocturna: Cercant les petjades del comte Arnau

18 d’agost, a les 21 h. Sortida de l’absis del Monestir

Una passejada nocturna que ens descobreix els camins que recorria el comte Arnau pels voltants de Sant Joan de les Abadesses. Durant el recorregut hi haurà l’oportunitat de conèixer una part de la llegenda del comte Arnau i els assistents podran gaudir d’un ressopó. Per a participar en aquesta activitat és obligatori l’ús de calçat adequat i un lot o frontal.

cartells Comte Arnau cercant petjades

Visites dramatitzades: Els desitjos del comte Arnau

La història del comte Arnau en uns escenaris màgics.

Visita dramatitzada

1, 8, 15, i 22 d’agost, a les 21 h, al Palau de l’Abadia

Els racons més suggestius de Sant Joan de les Abadesses en són l'escenari. La vida del comte Arnau n’és el tema. Un recorregut dramatitzat i fascinant n’és l'experiència. Viure una nit singular recorrent  la vida del comte Arnau. Escenografies, decorats i actors fan possible immergir-se en una llegenda que representa la vida d’aquest mític personatge

 

cartells Comte Arnau desitjos visites dramatitzades

Mercat del comte Arnau

28 i 29 de juliol de 2018, a partir de les 11 h, a la Vila Vella

Sant Joan de les Abadesses reviu els temps feudals del comte Arnau a través del seu mercat. Els carrers de la Vila Vella s’omplen de firaires i artesans, de música i espectacles, degustació de productes del Ripollès i de Catalunya, d’olors i sabors que permetran endinsar-nos en el passat medieval del comte Arnau.

 

cartells Comte Arnau mercat

Espectacle: Viatjant pels camins del blues – The Rusties Blues Band

4 d'agost de 2018, a les 22 h, al claustre del Monestir

Un original concepte de concert-documental que ens acosta a la història del blues mitjançant la música en directe acompanyat del suport d'audiovisuals, desgranant cronològicament diferents moments i anècdotes dels grans músics del gènere alhora que un documental locutat per en Lluís Soler les articula i les posa en context.

Un viatge pels fets històrics del segle XIX i XX, que sorprenentment van influenciar directament en l'evolució del blues. Des dels cants espirituals i blues rural del sud-est dels Estats Units fins al blues contemporani actual, passant per les imprescindibles ciutats de Chicago i Sant Francisco.

La cançó del comte Arnau també s’hi farà un lloc.

Miquel Grifell: guitarra acústica, ressonadora, guitarra elèctrica, harmònica i veu.

Manel Gaspar: piano i hammond.

Miquel Pascal: contrabaix i baix elèctric.

Karlus Miguel: bateria.

cartell FCA Rusties DEFINITIU

Espectacle: La Via Crucis – Factoria Mascaró

21 de juliol de 2018, a les 22 h, al claustre del Monestir.

Dos camins que es troben i s’entrecreuen en el temps, creant un espai on la dansa en la seva màxima amplitud, entre elles la d’arrel tradicional, hi transita. Un trànsit que ens porta del passat al futur i que es converteix en un joc.

Una tria de quatre peces que formen part, entre d’altres, de l’ADN del nostre folklore.

El testament d’Amèlia. Relat.

La morisca de Gerri de la Sal. Aire.

La Dansa de Castellterçol. Ritu.

La Jota. Diàleg.

La música, composta expressament per a l’espectacle, pretén reflectir també aquest punt de confluència, d’encreuament de camins. A partir de material tradicional, busca punts de connexió amb sons i ritmes actuals. Encreuament de silencis i sons i encreuament de músiques tradicionals amb sonoritats actuals. Interpretat per quatre ballarins i música i veu en directe.

cartells Comte Arnau via crucis