fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Inici dels pressupostos participatius 2022/2023

En els pròxims dies s'iniciarà la 2a edició dels Pressupostos Participatius de Sant Joan de les Abadesses. Es tracta d’un exercici democràtic a través del qual els veïns i veïnes de la vila podeu determinar el destí d’una part del pressupost municipal. Després de la bona acceptació i de la participació de l’any passat, l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses incrementarà el pressupost màxim de les propostes fins als 50.000 euros

Continuar llegint

Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori

Després del taller telemàtic "Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori" realitzat el passat dimarts 16 de novembre, on es va debatre el model energètic que es vol impulsar al territori i es van recollir diverses propostes d'accions per part pels participants; tal com es va acordar, aquestes ja s'han introduït i publicat al Portal Decidim. Hi ha temps fins al 24 de desembre.

Continuar llegint

Carregueu-vos d’energia i decidiu el futur del vostre territori : Procés de participació ciutadana en la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC)

El Pacte de les Alcaldies és una iniciativa europea en què els municipis assumeixen el compromís voluntari de millorar l’eficiència energètica, utilitzar energies renovables i adaptar el seu territori al canvi climàtic. L’adopció d’aquest compromís comporta la redacció dels Plans d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC) mitjançant els quals es planifiquen les accions de mitigació i adaptació al canvi climàtic a realitzar en els pròxims anys en el municipi.

Continuar llegint

Pla de Mobilitat Urbana Sostenible

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses està treballant en un Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) per impulsar un nou model de mobilitat local que tingui com a prioritat afavorir el desplaçament a peu o els mitjans de mobilitat personal, millorar l’accessibilitat de les persones amb mobilitat reduïda, pacificar la circulació de vehicles al centre de la vila i reduir l’accidentalitat i les emissions contaminants. En els darrers mesos s’ha estat treballant en una diagnosi per conèixer i analitzar els desplaçaments de qualsevol mena dintre de la vila avaluant la mobilitat privada, la xarxa viària, l’estructura de la vila, el transport públic, els equipaments… i també a través de trobades amb diverses persones que representen el seu teixit associatiu, cultural i empresarial.

ENQUESTA DE MOBILITAT 

Continuar llegint

Els veïns i veïnes escullen la millora de la palanca de la Batllia en els primers pressupostos participatius (2)

La proposta guanyadora en la fase final dels 1rs pressupostos participatius de Sant Joan de les Abadesses ha estat la de la millora de la palanca de la Batllia, des de fa uns anys tancada al públic perquè no complia amb l’estat i les mesures de seguretat necessàries per a passar-hi. Es tracta d’una petita construcció que permet el pas des de la colònia Llaudet fins a la Ruta del Ter i l’entorn de la Batllia. Les actuacions que s’hauran de fer a la palanca de la Batllia són la substitució dels taulons, les guies travesseres, la col·locació de cables d’acer trenat i de nous tensors, i un mallat de seguretat en paviment i baranes. Tindran un cost de 39.000 €.

Continuar llegint

Els primers pressupostos participatius de Sant Joan de les Abadesses arriben a la fase final de votació

Els primers pressupostos participatius de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses han arribat a la fase final, en què els veïns i veïnes escolliran quina de les 11 propostes finalistes es duran a terme. Totes les persones majors de 16 anys que estiguin empadronades a la vila abans del febrer de 2021 podran emetre el seu vot a través de les butlletes en paper que s’han enviat a les llars i que trobaran als punts de votació o a través d’internet, accedint-hi a través de l’apartat de participació de la web del consistori (http://participa.santjoandelesabadesses.cat). Donada la situació de crisi sanitària provocada per la Covid-19 recomanem votar a través d’internet, reservant-se prioritàriament el vot presencial a qui no pugui votar en línia. El període de votació estarà obert des del 28 d’abril i fins al 19 de maig de 2021 (ambdós inclosos).

Continuar llegint