fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

GASTRONOMIA: El plat i el dolç del comte Arnau

GASTRONOMIA

Podreu degustar el plat i el dolç del comte Arnau, inspirat en els receptaris de la cuina medieval, als restaurants, a les fleques i a les pastisseries de la vila.

PLAT-DOLC-FESTIVAL-COMTE-ARNAU

 

Espectacle: L’últim indi – Eduard Costa

ESPECTACLE

20 de juliol de 2019, a les 22 h, al claustre del Monestir

Cançons que parlen de la vida i de la mort, del vent, del foc i dels senyals de fum, de la terra i de les llavors. L'últim Indi, el nou projecte de l'Eduard Costa, acompanyat a la producció d'en Caïm Riba, ens convida a entrar en aquest univers sonor, barreja de l'essència pop i sons ancestrals que ens transporten com un mantra cap al que tots portem a dins.

L'Eduard Costa va cofundar el grup de pop Els Amics de les Arts i el segell Pistatxo Produccions. Amb Els Amics ha tocat en 5 gires i ha fet centenars de concerts en espais com El Palau de la Música, el Liceu, el teatre Coliseum de Barcelona i festivals com el Canet Rock, Strenes de Girona, Portaferrada, Cap Roig, Arenal Sound, el festival Grec i un llarg etcètera. També ha fet gires puntuals per Alemanya, Irlanda i el Regne Unit. Amb el segell Pistatxo ha creat festivals com El Festivalot de Girona o el cicle Encisat.

 FESTIVAL-COMTE-ARNAU-SANT-JOAN-ABADESSES-Ultim Indi - Foto NomLogo

Espectacle: Tornar a casa – Esbart Joaquim Ruyra

ESPECTACLE

13 de juliol de 2019, a les 22 h, al claustre del Monestir

Tornar a casa parla de rituals i els balla. Rituals amb llenguatges i diàlegs constants entre la societat i la religió. Com la comunitat ha utilitzat els referents religiosos o, fins i tot, pagans i els ha assumit per crear-ne la seva particular forma d’expressió. Parlant, intercanviant, cantant, compartint melodies, estètiques i dansant.

L’Esbart Joaquim Ruyra presenta, en el seu 55è aniversari, un recital de danses que beuen de diferents rituals pagans i catòlics, de tots aquells elements que han marcat la nostra tradició i han sobreviscut el pas dels anys i les modes. I, de generació en generació, ho hem convertit en part del nostre ritual. Ara, però, festiu.

FESTIVAL-COMTE-ARNAU-SANT-JOAN-ABADESSES-ESBART-J-RUYRA

Conferència: El rastre valencià del Comte Arnau

A càrrec de Víctor Gómez Labrado, escriptor i filòleg.

PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL A SANT JOAN DE LES ABADESSES

6 de juliol de 2019, a les 19 h, al Palau de l’Abadia

Més enllà dels espais geogràfics de Catalunya i Mallorca on la llegenda del comte Arnau ha sigut reconeguda i estudiada, seguirem el seu rastre i, valent-nos de documents orals i escrits, o en noms de lloc, comprovarem la vigència de tradicions al voltant del mateix comte, o d’altres manifestacions de la mateixa llegenda, en què el comte Arnau o algun personatge equivalent, pren altres noms o altres formes, sens dubte íntimament relacionades amb ell. Ens centrarem concretament en la Vall de Biar, dins l’Alcoià, on trobem el Cantal d’Arnau o el mas del Pontarró, on segons la tradició uns misteriosos frares comparteixen amb el comte Arnau una mateixa culpa i una maledicció semblant.

En acabar la presentació, hi haurà una degustació del dolç del comte Arnau elaborat pels flequers i pastissers de la vila.

Festival del Comte Arnau 2019

El Festival del comte Arnau és un certamen anual de programació cultural inspirat en el mite del Comte Arnau que se celebra cada mes de juliol i agost des de l'any 1995.

Un estiu més, el comte Arnau i les seves diverses interpretacions artístiques seran el nexe de les propostes culturals de Sant Joan de les Abadesses, en una proposta d'activitats que relacionen el nostre patrimoni arquitectònic, la nostra història i les nostres llegendes i tradicions. Un festival únic en què els espectacles tenen lloc al mateix espai on també transcorren les llegendes que els inspiren. Com sempre, la recepta portarà dansa, teatre i música, i estrenarà una obra inèdita relacionada amb el comte.


24è Festival del Comte Arnau

DEL 6 DE JULIOL AL 21 D’AGOST

2019

FCA-2019