fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
 • FUNDACIO EMMA VERMUT 2021
 • fundacio emma 1 2021
 • fundacio emma 2 2021
 • fundacio emma 3 2021
 • fundacio emma 4 2021
 • Sortida vermut

 • A la Fundació Emma,
  les persones són el més important

 • Activitats
  per sentir-se millor que a casa

 • Instal·lacions idònies
  i amb tots els serveis per a la gent gran

 • Al centre de Sant Joan de les Abadesses

Fundació Emma, projecte de millora

Estat: Obra finalitzada

fundacio_EmmaDescripció de l'obra: Des de fa uns anys la Fundació ha apostat per dur a terme actuacions de millora de l'atenció de les necessitats dels residents, promoure el seu benestar i garantir-ne la seva la seguretat, donant tranquil·litat als familiars i als treballadors. D'aquesta manera s'està aconseguint convertir els espais interiors i exteriors de la residència en llocs agradables, segurs, còmodes i també accessibles.

Durant els anys 2009 i 2010 es va actuar en la zona de la planta primera que es correspon amb l'edifici inicial de la residència: es van rehabilitar i adaptar 8 habitacions, redistribuint l'espai per tal d'encabir un lavabo amb sanitaris accessibles i una dutxa adaptada, es van realitzar les obres necessàries per tal de tenir una escala adaptada, que comuniqués la totalitat de les plantes, amb les dimensions i proteccions adequades per complir amb la normativa vigent i es van adaptar els espais existents en la planta segona per tal de poder posar-los en funcionament ampliant les portes per a que tinguessin la mida adequada per a l'ús hospitalari.

fa_anaA l'exterior de l'edifici es van realitzar actuacions per poder utilitzar la terrassa existent en planta baixa permetent als residents amb demències severes disposar d'una sortida directa a l'exterior. Aquest espai s'ha protegit degudament i s'ha adaptat a les seves necessitats.
Finalment, respecte als equipaments i instal·lacions, existia un sistema d'alarmes i avisos de les habitacions que s'estava quedant obsolet i es va canviar per un sistema més modern que permet un control total de totes les sortides per residents que vulguin abandonar el centre, i una localització ràpida de les emergències que es puguin produir en les habitacions i banys.


Cost de l'obra: 354.115,40€

Finançament:

Departament Acció Social i Ciutadania - Generalitat de Catalunya: 273.645.40€
Fons per la Ocupació i la Sostenibilitat Local - Govern espanyol: 80.470€
Diputació de Girona: 10.000,00€
Ajuntament: 17.308,58€

 

Revista Emma


Cada any la Fundació redacta a través de l'equip tècnic, col·laboradors i residents, una revista que recull les activitats de l'entitat, la vida de les persones que hi viuen i tots aquells aspectes que es considera important difondre. Aquí trobareu tots els números publicats fins ara:

revistesemma

Revista Emma n. 1
Revista Emma n. 2
Revista Emma n. 3
Revista Emma n. 4
Revista Emma n. 5
Revista Emma n. 6
Revista Emma n. 7
Revista Emma n. 8
Revista Emma n. 9
Revista Emma n. 10

Bústia de suggeriments

Podeu fer-nos arribar els vostres comentaris i suggeriments a l'adreça de correu electrònic següent: direccio@fundacioemma.org

Treballa amb nosaltres


Si us interessa treballar a la Fundació Emma, envieu-nos el vostre currículum a la adreça de correu electrònic següent: direccio@fundacioemma.org

El voluntariat

És un servei altruista i desinteressat en el qual un grup de persones es comprometen a disposar d'un espai setmanal del seu temps lliure per atendre diverses necessitats dels residents.

Objectius:

Promocionar l'animació sociocultural de la residència. No es descartarien altres objectius, com seria fer alguns acompanyaments o completar les visites d'alguns residents

Funcions:

Promoure l'animació a través de les activitats manuals.
Promoure l'animació a través del joc.
Promoure les festes més representatives: Reis, Carnaval, St. Jordi, la Castanyada, el Tió...

Destinataris:

Tots els residents, preferentment els que són més depenents.

Personal:

Actualment el voluntariat està compost aproximadament per una quinzena de persones, majoritàriament senyores, d'entre 55 i 75 anys. Hi ha altres persones que col·laboren esporàdicament amb la residència, però que no formen part del voluntariat.

El voluntariat és un servei obert a tothom que vulgui oferir una part del seu temps lliure, i és bo i necessari que es vagi renovant.