fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Xarxa d'Itineraris Saludables i Parc Urbà de Salut

Des de l'Organisme de salut pública de la Diputació de Girona s’han creat unes Xarxes d’Itineraris Saludables i Parcs Urbans de Salut, per promoure i facilitar la pràctica d’activitat i exercici físic per reduir el sedentarisme de la població, entre d’altres.
L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses es va adherir a aquesta iniciativa per tal de facilitar als santjoanins i santjoanines la pràctica d’hàbits saludables, com l’exercici físic.
 Actualment els itineraris ja estan senyalitzats amb banderoles de color groc i ofereixen la possibilitat de seguir tres recorreguts urbans que tenen diferents nivells de dificultat, un itinerari curt (color taronja) de 2,6 km, un de mitjà (color turquesa) de 4,5 km i el més llarg (color fúcsia) de 5,9 km.
Aquests mateixos itineraris formen part de PAFES (Pla d’Activitat Física, Esport i Salut) dels Departaments de Salut i Esports, on des de l’atenció primària, mitjançant el consell i la prescripció del metge de família, es vol fomentar la pràctica d’activitat física.
També s’ha instal·lat el Parc Urbà de Salut a la plaça Sant Luís Potosí composat de 8 aparells que permeten realitzar diferents exercicis físics aconseguint, així, un treball homogeni de tot el cos.
Els díptics informatius tant dels itineraris com del parc es poden trobar a l’Ajuntament, al Casal Social Jaume Nunó, a l’Oficina de Turisme, a l’Alberg Ruta del Ferro i al consultori mèdic. 
També pots consultar-los clicant damunt les imatges que hi ha a continuació: 

       xarxa_salut            parc_salut

Nou Centre de Salut

Estat: Projecte realitzat

nou_centre_de_salutDescripció de l'obra: El passat 4 de setembre de 2010 entre els carrers Somatenista Ramon d'Urg i Joan Margall tingué lloc la presentació del projecte del nou centre de salut. El nou centre de salut s'ubicarà en un solar de 498 m2. El nou edifici es resol amb la combinació de diferents alçades. A la planta baixa hi seran ubicats els espais d'ús públic (àrees d'entrada, administrativa i assistència), mentre que a les plantes altes s'hi situaran les àrees d'ús intern ( àrees de personal sanitari, emmagatzematge i instal•lacions). La finalitat d'aquest projecte és l'ampliació i millora dels espais actuals, per consolidar la cartera de Serveis de l'Atenció Primària.