TwitterFacebookYoutubeRSS

tagaevoFalten menys de tres dies per la Taga 2040 Evo 2012. El diumenge dia 16 de setembre de 2012 tindrà lloc l'edició número tretze d'aquesta cursa, la sortida de la qual serà a les 9 h del matí al passeig Comte Guifré de Sant Joan de les Abadesses i acabarà al mateix punt. S'han incorporat algunes modificacions que, des de l'organització, esperem serveixin per millorar-la i fer-la més atractiva. Hi haurà un nou recorregut en el tram de baixada, dos recorreguts diferents per les categories Júnior i Sub-23, el memorial Esteve Martínez amb un tram cronometrat espectacular, bossa amb obsequis per tots els participants, regals per a tothom i una gran difusió. Aquests són els arguments d'aquesta cursa que discorre  pels cims més emblemàtics del Prepirineu de Girona.



Els 500 corredors i corredores que diumenge faran la prova hauran de superar 26,30 km i 1.893 metres de desnivell positiu acumulat. La prova és puntuable per la XI Copa Catalana de Curses de Muntanya FEEC i pel Campionat de Catalunya Júnior i Sub-23.

La prova comptarà amb la participació dels primers classificats de la Copa Catalana: Dani Tristany (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà), Pau Bartoló (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) i Albert Comellas (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà), primer, segon i tercer respectivament amb un ajustat marge. També competiran per la victòria els esportistes Francesc Solé i Oscar Carrasco (Ass. Esp. Matxacuca) que ocupen la vuitena i novena posició en la general, respectivament. El guanyador de l'edició Taga 2011, Gerard Españó (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) com a setzè en la general, buscarà una nova victòria.

En categoria femenina s'espera la presència de Sílvia Soler (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) que, amb 252 punts, lidera la Copa Catalana; Lucia Caballero (Club Excta. UEAnoia) amb 234 punts i segona classificada a la general intentarà aconseguir el lideratge. També prendran part a la cursa Anabel Montero (Centre Excta. Sant Vicenç de Castellet) i Rosa Valls (Ass. Esp. Mountain Runners del Berguedà) quarta i cinquena classificades a la general respectivament, totes elles amb més de 200 punts i opcions de victòria.

Enguany la participació de corredors locals s'ha vist incrementada, i fins a 14 corredors prendran la sortida. En categoria femenina cal destacar especialment el debut de la corredora local Anna Capdevila de l'equip Gym Sportlife.