fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

Sis persones es beneficiaran de plans d’ocupació a Sant Joan de les Abadesses

Sis persones en situació d'atur i que compleixen els requisits del Servei d'Ocupació de Catalunya treballaran a l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, gràcies a diferents plans d'ocupació, aquest 2018.

A través del programa Treball als Barris del Servei d'Ocupació de Catalunya, s'han contractat dues persones per ocupar dues places al consistori durant sis mesos, cada una. La primera treballarà al servei d'acompanyament a persones majors de 65 anys que viuen soles, i que fa quatre anys que s'ofereix al municipi. En concret, farà visites domiciliàries, vetllarà perquè el domicili de les persones que visiti estigui en bones condicions, i les ajudarà a fer tasques quotidianes que suposin la sortida del domicili (anar a comprar, passejar, treure les escombraries...). L'objectiu és millorar la qualitat de vida de la gent gran en pitjors condicions físiques, a la vegada que se n'evita el seu aïllament. D'altra banda, la persona que es beneficiarà del segon pla d'ocupació farà les tasques d'informador ambiental, a fi d'augmentar els nivells de reciclatge del sistema de recollida de residus porta a porta. Un servei que també s'ha ofert en els darrers anys i que ha permès contractar persones en situació d'atur.

També s'ha contractat un jove menor de 30 anys a través del programa Garantia Juvenil i que durant sis mesos farà tasques d'assessor agrícola i informarà els veïns i veïnes que viuen en masies, sobre el pla local d'emergències que s'està redactant des de fa uns mesos.

Per últim, el programa Treball i Formació del Consell Comarcal permetrà contractar una persona que faci de suport administratiu en l'actualització del portal de transparència, una altra que doni suport a la Fundació Emma i que reforci el servei d'acompanyament a la gent gran, i també un peó per assistir a les feines de la brigada municipal.