TwitterFacebookYoutubeRSS

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, com totes les entitats municipals del nostre territori, està estudiant i aplicant mesures per donar suport a la població i al teixit empresarial local amb l’objectiu de facilitar la sortida de la crisi generada per l’estat d’alarma que ha comportat el confinament i altres mesures de prevenció davant els efectes del coronavirus.

A les famílies amb infants a la llar d’infants El Molí Petit, els hi serà abonada dilluns vinent la diferència del rebut mensual corresponent als dies del mes de març en què no s’ha pogut prestar el servei i, ja s’avança, que no es cobrarà cap altre rebut fins que es retorni a la normalitat.

Tanmateix, l’Ajuntament acordarà no cobrar el cànon a concessions administratives de serveis oberts al públic que no poden mantenir la seva activitat en funcionament durant l’Estat d'Alarma.

També es preveu adoptar mesures amb l’objectiu de pal·liar les conseqüències del tancament temporal de comerços del municipi, mitjançant exempcions o bonificacions a les ordenances fiscals que caldrà concretar degudament. No es cobrarà, per exemple, la taxa d’ocupació de via pública mentre duri l’estat d’alarma als establiments que no han pogut dur a terme la seva activitat.

Així mateix, s’ha decidit ampliar el termini de pagament voluntari dels impostos i taxes del 1r període que s’havien de cobrar entre el 3 de febrer i el 3 d’abril, entre els quals hi ha la taxa de subministrament d’aigua del 3r trimestre i del 4t trimestre de 2019 i l’impost sobre vehicles de tracció mecànica. El termini s’ha ampliat fins al 30 d’abril de 2020.

També s’està estudiant l’ajornament, ampliació i flexibilització de la cobrança dels impostos del segon període previst inicialment a partir del 15 d’abril i corresponent al 50% de l’IBI, 50 % de la taxa de recollida d’escombraries, guals i 1r trimestre de l’aigua.

Havent pres aquestes decisions que afectaven cobraments que s’havien de fer en les pròximes setmanes, el consistori continua estudiant altres propostes per afavorir la recuperació i la normalització de la situació dels veïns, veïnes, empreses i comerços que han vist afectada la seva activitat econòmica, a més de la seva vida social.

Tanmateix no descarten altres línies d’acció social destinades a mitigar els efectes que la situació pugui produir entre les famílies més vulnerables, de conformitat amb les possibilitats pressupostàries que es preveuen en les darreres instruccions de la IGAE (Ministeri d’Hisenda).

ACTUALITZACIÓ (07/04/2020)
S'ha actualitzat el calendari del contribuent per al 2020 i l'Agència Catalana de l'Aigua ha anunciat bonificacions en el consum.