TwitterFacebookYoutubeRSS

El passat mes de gener es va realitzar la renovació de la junta directiva de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, junt amb aquesta renovació hi va haver seccions com la d'iniciació que es va reactivar. Els nous responsables d'aquesta secció (Sergi Albrich, Neus Bosch, Anaïs Clua i Anna Gamell) es van marcar uns objectius i un calendari d'activitats que es va presentar el passat dissabte 28 de febrer al local social de l'entitat.

Les activitats que proposen per aconseguir aquests objectius són les següents:

- 14 de març: "Ruta itinerant de descoberta". Aquesta consisteix en realitzar un recorregut per La Rovira on trobaran diferents elements, senyals... que envolten el món excursionista i aprendran què és cada un d'ells.
- 14 de juny: "Orienta't a la muntanya". Es realitzarà una petita marxa d'orientació al voltant del pic de les Tres Creus.
- 5 de juliol: "Ruta de l'aigua". Excursió al llarg del riu Arçamala.
- 3-6 d'agost: "Campament infantil del Pla d'Estràngol". Es farà la 43ª edició d'aquest campament infantil. Igual que els altres anys, seran tres dies de descoberta enmig de la natura.
- 26-27 setembre: "Descoberta d'un refugi". Es farà una excursió fins al refugi Montserrat on es realitzaran diferents activitats, entre elles, passar la nit a un refugi de muntanya.
- 4 d'octubre: "49ª Marxa Infantil de Regularitat".
- 5 i 12 desembre: Sessions de dibuix del "46è Concurs Infantil de Nadale

A més de presentar la secció, els objectius i les activitats de l'entitat, també es va parlar de les assegurances infantils.

Les nenes i nens participants a les activitats de la Unió Excursionista, hauran de tenir una assegurança. Aquesta assegurança es pot fer abans de cada activitat, el seu cost és de 1,50€ per activitat i quan es realitza la inscripció es pot omplir el paper de l'assegurança temporal (vàlida només per aquella activitat en concret). I també hi ha la opció de realitzar una assegurança anual, aquesta té cobertura durant tot l'any per a totes les activitats i el seu cost és de 3€ anuals. Per poder fer aquesta assegurança és necessari ser membre d'una entitat excursionista com pot ser la Unió Excursionista de Sant Joan. Per tant, el cost total és la quota anual de l'entitat més els 3€ de l'assegurança. Aquesta opció es va donar a conèixer ja que consideren que molts dels participants a les seves activitats possiblement facin mçes activitats fora de la Unió Excursionista i aquesta modalitat d'assegurança els pot ser útil.

Per concloure la presentació, es va informar que en breu es passarà tota la informació (horaris, inscripcions...) sobre la primera activitat del 14 de març: Ruta itinerant de descoberta.

Des de la secció d'iniciació esperen que les diferents activitats que es proposen per a aquest 2009 tinguin una bona acceptació i mica en mica vagi augmentant el número d'infants i joves que composin l'entitat excursionista.