TwitterFacebookYoutubeRSS

El passat dissabte, 14 de març del 2209, la Secció d'Iniciació de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses va realitzar, amb un gran èxit de participació, la seva primera activitat, que es va denominar "Ruta Itinerant de Descoberta".

Aquest correspon  a un petit recorregut, d'unes dues hores de durada, al llarg del Pla de la Rovira i de la Bassa de Can Màxim, espais dotats d'alta importància natural del municipi.

En aquesta primera excursió hi varen assistir una desena de nenes i nens de la vila i l'objectiu principal de la "Ruta de Descoberta", juntament amb el propi excursionisme, fou dur a terme el coneixement d'alguns dels elements identificatius del món excursionista i els hàbits que hom ha d'adquirir per desenvolupar-se a la muntanya.

Durant tot el recorregut els joves participants van realitzar una activitat contínua que els va permetre aprendre, mitjançant activitats memorístiques, les marques dels senderes, ja siguin locals o de gran recorregut.  Van construir, hàbilment, fites de pedra, les quals són útils per marcar camins o corriols, van dur a terme una activitat de buscar i amagar brossa, per tal de ser conscients de l'importància de deixar la muntanya neta i de no llençar la brossa a qualsevol lloc i per últim van participar en un petit curs d'escalada, aprofitant petits afloraments rocosos de la zona.

Els membres de la Secció d'Iniciació a la Muntanya de la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, es mostren altament satisfets, tant pel nombre de participants a la sortida com pel desenvolupament de la mateixa.