TwitterFacebookYoutubeRSS

Cinema de muntanya a la comarca

CinemaMuntanyaUe 2012Els dies 3 i 4 de novembre la Unió Excursionista de Sant Joan de les Abadesses, l'Ajuntament de Vilallonga de Ter i l'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses organitzen dues sessions de cinema de muntanya en les que es projectaran les pel·lícules guanyadores de l'edició 2011 del Festival de Cinema de Torelló. Aquestes sessions s'emmarquen dins del Tour 2011 que l'organització d'aquest festival facilita a les entitats interessades en divulgar el cinema de muntanya i d'aventura i per commemorar el trenta aniversari de cinema de muntanya i d'aventura d'aquest Festival, considerat l'únic certamen d'aquestes característiques en tot l'Estat i un dels primers del món.
Des dels seus inicis, el Festival ha apostat per la protecció i la defensa del medi natural així com per l'admiració i el respecte envers totes aquelles persones que han fet de la muntanya la seva passió.
Coincidint amb el pont de Tot Sants aquestes dues poblacions del Ripollès exhibiran els millors films de l'any 2011 guardonats amb els principals premis del Festival. Les pel·lícules es presenten format DVD i traduïdes al català.

Sessió 1. A Vilallonga de Ter el dissabte 3 de novembre, a les 18 hores, a la Sala d'actes de l'Ajuntament

"Patagònia promise"
Peter Mortimer i Nick Rosen. USA.24'
Premi Unnim a la Millor Pel·lícula de Muntanya 2011
Stanley Leary juntament amb la seva companya Roberta ha viatjat pel món a la recerca de les grans parets per escalar. Quan Roberta mor en un accident de cotxe, el món de Stanley es tenyeix de negre. Per respectar la voluntat de la seva estimada, travessa Amèrica del Sud fins a la Patagònia per complir el seu darrer desig: obrir una nova via i escampar les seves cendres al vent.

"The Sphinix"
Vojko Anzeljc. Eslovènica.71'
Gran Premi Vila de Torelló 2011
L'Esfinx és el nom que rep la secció més difícil i prestigiosa de la cara nord del Triglav, la muntanya més simbòlica d'Eslovènia. Amb una separació de tres dècades s'han portat a terme les dues ascensions més emblemàtiques a l'Esfinx: la primera absoluta i la primera en lliure. El documental compara les escalades posant èmfasi en el pas clau de l'ascensió, on hi ha el pitó denominat "butcher" (carnisser).

Sessió 2. A Sant Joan de les Abadesses el diumenge 4 de novembre, a les 18 hores, al Palau de l'Abadia

"What happened on Pam Island"
Eliza Kubarska. Polònia.63'
Premi del Jurat 2011
Una parella d'alpinistes polonesos, Eliza Kubarska i David Kaszlikowski, viatgen fins a Grenlàndia per escalar les vertiginoses parets dels penya-segats de Qaqarsuassi, només accessibles des del mar. La crònica de l'expedició, però, no és només el relat d'unes escalades de dificultat.

"Cold"
Anson Fogel i Cory Richards. USA.19'
Premi FEEC a la Millor Fotografia 2011
En els darrers 26 anys, 16 expedicions havien intentat sense èxit l'ascensió d'un dels cims de 8.000 metres del Pakistan a l'hivern. Finalment, el 2 de febrer de 2011, Simone Moro, Denis Urubko i Cory Richards ho varen aconseguir. Cory va rodar amb una petita càmera tota l'ascensió, aportant el seu punt de vista personal, més enllà del vessant esportiu.

0
0
0
s2sdefault