TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Comunicació
  • Ramon Roqué: “La inversió a Cal Gat és una aposta per un dels motors econòmics del poble”

Ramon Roqué: “La inversió a Cal Gat és una aposta per un dels motors econòmics del poble”

Aquest divendres 14, s’ha inaugurat el nou vial del polígon de Cal Gat. L’obra va iniciar-se a principis de l’any 2013 i ha solucionat un problema de mobilitat dels vehicles pesats dins del polígon. L’actuació ha tingut un cost de prop de 300.000 euros i s’ha finançat a través de contribucions especials a les empreses afectades per les millores, d’una subvenció de la Diputació de Girona i d’una aportació de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses.

Joan Giraut, President de la Diputació de Girona ha remarcat la sensibilitat de la institució cap a territoris com el Ripollès que tenen tendència a perdre població i per això creu que és necessari mantenir i potenciar la seva indústria. Ramon Roqué ha explicat que la inversió és una aposta pel polígon per millorar el dia a dia de les empreses que hi ha implantades al polígon, però també per aquelles que s’ho plantegin a partir d’ara.

CALGAT 1 of 2El pont de la riera de la Pudor, una de les zones on s'hi ha actuat 

Abans que s’abordés aquesta obra, el principal polígon industrial de Sant Joan de les Abadesses patia un greu problema d’accessibilitat. Aquest problema s’accentuava pel fet que algunes de les empreses ubicades en aquest sector absorbeixen un volum d’entrades i sortides de vehicles pesants molt abundant. Alguns d’aquests vehicles havien sortit del vial, ja que la maniobra de gir que tenien era molt difícil.

Antigament s’havia intentat solucionar aquests problemes construint un nou accés al polígon. Tanmateix, l’alt cost de la inversió i les dificultats que imposava l’Agència Catalana de l’Aigua a l’hora de definir l’accés (convé recordar que aquest voreja el riu Ter) van aconsellar descartar aquesta possibilitat i optar per una actuació més senzilla i econòmica. Aquesta ha consistit a ampliar el pont situat sobre la riera de la Pudor i crear una nova traça i secció del vial que uneix el pont de la riera de la Pudor i el pont existent sobre el riu Ter.

CALGAT 2 of 2L'alcalde Ramon Roqué explicant les obres al President de la Diputació, acompanyat del President del CCR

Un cop feta la inauguració, l’Alcalde i el President de la Diputació han visitat algunes de les empreses que es troben en el polígon de Cal Gat.  

0
0
0
s2sdefault