fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS
  • Inici
  • Festival del Comte Arnau

Conferència: El rastre valencià del Comte Arnau

A càrrec de Víctor Gómez Labrado, escriptor i filòleg.

PRESENTACIÓ DEL FESTIVAL A SANT JOAN DE LES ABADESSES

6 de juliol de 2019, a les 19 h, al Palau de l’Abadia

Més enllà dels espais geogràfics de Catalunya i Mallorca on la llegenda del comte Arnau ha sigut reconeguda i estudiada, seguirem el seu rastre i, valent-nos de documents orals i escrits, o en noms de lloc, comprovarem la vigència de tradicions al voltant del mateix comte, o d’altres manifestacions de la mateixa llegenda, en què el comte Arnau o algun personatge equivalent, pren altres noms o altres formes, sens dubte íntimament relacionades amb ell. Ens centrarem concretament en la Vall de Biar, dins l’Alcoià, on trobem el Cantal d’Arnau o el mas del Pontarró, on segons la tradició uns misteriosos frares comparteixen amb el comte Arnau una mateixa culpa i una maledicció semblant.

En acabar la presentació, hi haurà una degustació del dolç del comte Arnau elaborat pels flequers i pastissers de la vila.

Espectacle: Tornar a casa – Esbart Joaquim Ruyra

ESPECTACLE

13 de juliol de 2019, a les 22 h, al claustre del Monestir

Tornar a casa parla de rituals i els balla. Rituals amb llenguatges i diàlegs constants entre la societat i la religió. Com la comunitat ha utilitzat els referents religiosos o, fins i tot, pagans i els ha assumit per crear-ne la seva particular forma d’expressió. Parlant, intercanviant, cantant, compartint melodies, estètiques i dansant.

L’Esbart Joaquim Ruyra presenta, en el seu 55è aniversari, un recital de danses que beuen de diferents rituals pagans i catòlics, de tots aquells elements que han marcat la nostra tradició i han sobreviscut el pas dels anys i les modes. I, de generació en generació, ho hem convertit en part del nostre ritual. Ara, però, festiu.

FESTIVAL-COMTE-ARNAU-SANT-JOAN-ABADESSES-ESBART-J-RUYRA

Espectacle: L’últim indi – Eduard Costa

ESPECTACLE

20 de juliol de 2019, a les 22 h, al claustre del Monestir

Cançons que parlen de la vida i de la mort, del vent, del foc i dels senyals de fum, de la terra i de les llavors. L'últim Indi, el nou projecte de l'Eduard Costa, acompanyat a la producció d'en Caïm Riba, ens convida a entrar en aquest univers sonor, barreja de l'essència pop i sons ancestrals que ens transporten com un mantra cap al que tots portem a dins.

L'Eduard Costa va cofundar el grup de pop Els Amics de les Arts i el segell Pistatxo Produccions. Amb Els Amics ha tocat en 5 gires i ha fet centenars de concerts en espais com El Palau de la Música, el Liceu, el teatre Coliseum de Barcelona i festivals com el Canet Rock, Strenes de Girona, Portaferrada, Cap Roig, Arenal Sound, el festival Grec i un llarg etcètera. També ha fet gires puntuals per Alemanya, Irlanda i el Regne Unit. Amb el segell Pistatxo ha creat festivals com El Festivalot de Girona o el cicle Encisat.

 FESTIVAL-COMTE-ARNAU-SANT-JOAN-ABADESSES-Ultim Indi - Foto NomLogo