fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

26è Festival del Comte Arnau: concert de Blaumut

Blaumut

Concert de presentació del disc 0001

10 de juliol de 2021, a les 22 h, al claustre del Monestir

BlaumutFCA21

La “Gira 0001” representa la posada en escena de l’últim disc de Blaumut “0001”, publicat el 14 de febrer de 2020, que no es va poder presentar al públic a causa de la Covid-19. El grup va haver d’aplaçar la presentació, oferint al llarg de 2020 un tour en format acústic on repassaven cançons de la seva trajectòria discogràfica.

Un any més tard, la “Gira 0001” durà al directe, finalment, les cançons del darrer disc del grup tal i com les van concebre, amb un espectacle que segueix la línia conceptual de l’àlbum tant a nivell sonor com de posada en escena. En aquesta gira, Blaumut farà ús de tota la seva artilleria instrumental per vestir les cançons i oferir una experiència única.

“0001”, el quart disc d’estudi de Blaumut, és un projecte ideat com una peça conceptual, amb cançons que parlen de l'ésser humà, vorejant-ne la seva part racional, l'emocional i la més física. És el quart disc d'estudi de Blaumut després d’”Equilibri”, l'exitós debut amb “El Turista”, i la confirmació amb “El primer arbre del bosc”.

La música i els textos van enllaçats amb la part gràfica del disc, creada per Xavi de la Iglesia, amb portada i il·lustracions que acompanyen i enllacen cadascuna de les 13 cançons de l'àlbum. El disc ha estat gravat d'una manera molt artesanal, en un espai adaptat com a estudi, amb l'objectiu de buscar l'essència de les cançons i treballant-les d'una manera acurada, amb temps i exprimint-ne al màxim les possibilitats sonores.

A la part tècnica han comptat amb en Joel Condal com a enginyer d'àudio qui a més, juntament amb el grup, ha produït el disc. També en destaquem Tomi Pérez a la mescla i Dani Espasa per a l'assessorament en els arranjaments i pianos.

En directe, Blaumut s’ha revelat com una banda imaginativa, amb la capacitat per a reinterpretar les seves cançons, adaptant el seu repertori a la perfecció a diferents tipus de format i escenari. Des de grans conjunts orquestrals a formacions més properes al pop-rock, Blaumut ha sabut girar amb naturalitat per teatres, auditoris, sales i festivals oferint sempre un espectacular directe per Catalunya i a tot l’Estat. Blaumut ha guanyant els premis més prestigiosos de la música en català, una prova de la qualitat i popularitat d’un grup que compta a més amb dos dels videoclips més visionats de la història de la música catalana; “Bicicletes” (3.850.000) ‘Pa amb oli i sal’ (quasi 7 milions de reproduccions).

210710.BLAUMUT festival comte arnau

 En aquesta edició les entrades cal comprar-les necessàriament per Internet