fbpx
TwitterFacebookYoutubeRSS

24 i 25 de setembre, Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya

jepwebL'Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses col·labora, una any més, en les Jornades Europees del Patrimoni a Catalunya, que tindran lloc els propers dies 24 i 25 de setembre.

L'objectiu de les Jornades Europees del Patrimoni és donar a conèixer, promoure i conservar, a través del coneixement, el patrimoni arquitectònic monumental que representa la cultura i la història de cada municipi, i acostar el ciutadà europeu a aquest tresor col·lectiu.

Enguany, a Sant Joan de les Abadesses, el dissabte 24 de setembre, a les 11h del matí, s'oferirà una visita guiada al Monestir i a la Vila històrica, en la qual es donaran a conèixer els llocs més emblemàtics i els racons d'una vila amb més de 1.100 anys d'història. L'endemà, diumenge 25 de setembre, també a les 11h del matí, hi haurà una visita guiada al Monestir i al Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau, que dóna les claus per entendre l'origen i l'evolució de la figura del Comte Arnau des d'una perspectiva que comprèn el folklore, la història, la música i la literatura.

Les visites guiades són gratuïtes i les persones que hi estiguin interessades s'han d'adreçar a l'Oficina de Turisme de Sant Joan de les Abadesses per formalitzar la reserva, ja que les places són limitades (telèfon: 972 720 599 / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

Enguany, com a novetat i per completar la oferta de visites guiades, tindrà lloc, dissabte 24 de setembre, a les set de la tarda, al Palau de l'Abadia, un concert de música clàssica a càrrec de la formació TRIO COMTE ARNAU, amb Mª Teresa Monclús al piano, Josep Mª. Trias a la flauta i Tomàs Espanyó al violoncel.

Format l'any 1998, centra la seva activitat musical en la interpretació de les obres especialment escrites per a aquesta formació musical, el trio, amb un ampli repertori que va des del Barroc fins a la música del nostres dies. Ha actuat a la ciutat de Barcelona a la Casa Elizalde, a la Casa Golferichs i a nombroses poblacions de Catalunya.

Aquesta activitat compta amb el suport de Pays Pyrénées – Méditerranée Pays d'Art et Histoire. 

Les Jornades Europees del Patrimoni compten amb el patrocini del Consell d'Europa i amb la col·laboració del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis i Comarques i els prop de 200 municipis catalans que organitzaran, per aquestes dates, més de 300 activitats, entre les quals es poden trobar concerts, visites guiades, exposicions, conferències i concursos fotogràfics, entre d'altres.