TwitterFacebookYoutubeRSS

concurs tcia1Terra de Comtes i Abats, marca turística de recent creació per part del Consorci Ripollès Desenvolupament, i la Unió de Botiguers van posar en marxa una campanya de divulgació del nostre patrimoni arquitectònic i la nostra riquesa històrica i cultural. Des del passat 19 de juny i fins al 7 de juliol, el petit comerç de Ripoll, Gombrèn, Campdevànol i Sant Joan de les Abadesses va repartir butlletes per a participar en el sorteig de dos lots de productes del Ripollès i un àpat per a dues persones a la Fonda Xesc de Gombrèn.

Els botiguers van recollir gairebé  8.000 butlletes de la campanya de sensibilització Descobreix Terra de Comtes i Abats i guanya! 

El passat dijous, 19 de juliol, a les 17.30h a la sala d'actes del Consorci Ripollès Desenvolupament, va tenir lloc l'acte públic per fer entrega dels premis als afortunats; una veïna de Ripoll, i dues veïnes de Campdevànol.

Les butlletes premiades s'han repartit als següents establiments:
-          Pastisseria Salvat de Sant Joan de les Abadesses a la Sra. Anna Martínez
-          Xic's de Ripoll a la Sra. Rita Sala
-          Perruqueria Noèlia de Campdevànol a la Sra. Rosa Bofill

L'acte va comptar amb la presència del President del Consorci Ripollès Desenvolupament, el Sr. Josep Maria Farrès, i representants dels ajuntaments de Ripoll, Sant Joan de les Abadesses i Gombrèn; així com de les respectives Unions de Botiguers.

concurs tcia
L'objectiu de la campanya ha estat que la marca sigui ben coneguda entre la població resident al Ripollès. El projecte turístic que ha creat aquesta marca ja ha arribat a la seva fase final, i el Consorci Ripollès Desenvolupament creu que, a més de contribuir a millorar i augmentar l'oferta i la qualitat dels serveis turístics, dinamitzarà també l'activitat econòmica del Ripollès. Terra de Comtes i Abats no només s'ha pensat per al benefici del sector turístic únicament, sinó que entenem que a través de turisme, l'artesania, el comerç de proximitat, la indústria agroalimentària, el mateix mercat del treball i, en general, tots els eixos econòmics de la comarca, també es veuran impulsats.

Terra de Comtes i Abats és un Pla de Dinamització que va començar el 2008 i que tot just finalitza. Pretén contribuir a potenciar el sector turístic de la comarca del Ripollès mitjançant un ampli ventall d'atractius i de recursos turístics que units converteixen el Ripollès en una destinació diferenciada, competitiva i innovadora.

La creació d'un seguit de productes turisticoculturals ens donen la possibilitat de conèixer aquest patrimoni cultural.  El Centre d'Interpretació del Monestir de Santa Maria de Ripoll juntament amb el Monestir endinsen al visitant als orígens de la Catalunya feudal.

El Palau de l'Abadia i el Centre d'Interpretació del Mite del Comte Arnau  a Sant Joan de les Abadesses ens mostren un dels personatges més importants del llegendari català i el Monestir de Sant Joan ens transporta al que fou el primer cenobi femení de Catalunya i impulsor del repoblament del nostre país.

Campdevànol a través de la seva riquesa natural ens passeja per entorns idíl·lics que evoquen temps passats tot resseguint el traçat del Camí Ral.

A Gombrèn hi trobareu el museu del comte Arnau i el castell de Mataplana, que acollí una de les famílies nobles més importants i influents de la Catalunya medieval. També  el centre d'interpretació Montgrony Any 0 amb la llegenda d'Otger Cataló i els 9 Barons de la Fama.

El Ripollès és una terra d'història, de natura, de paisatge, de monuments, de llegendes...  Terra de Comtes i Abats et proposa descobrir-la.

Es tracta, doncs, de convertir un conjunt de notables monuments i paisatges colpidors, en una oferta turística atractiva i sostenible, capaç d'incidir de manera positiva en el desenvolupament econòmic local.