TwitterFacebookYoutubeRSS

web meninaEl Palau de l'Abadia acollirà l'exposició Menina Rojo Rothko d'Alfonso Alzamora (Barcelona, 1951), que fa més de 30 anys que viu i té l'estudi a Ordis (Alt Empordà). Alzamora va iniciar la seva trajectòria artística centrat en la pintura i, progressivament, l'ha alternada amb l'escultura.

La inauguració tindrà lloc el dissabte 29 de juny, a les sis de la tarda, a l'Espai Art l'Abadia – Palau de l'Abadia.

Alzamora utilitza conceptes de doble significat, elements aparentment oposats que provoquen reflexions des de l'absència: racionalitat i simetria d'estructures geomètriques contenidores de conceptes indeterminats i infinits, que es concreten en espais buits com són el forat o l'escala. Metàfora de la vida que connecta la part visible amb l'etèria mancança teixida sobre el buit. La seva obra esdevé poètica, on s'enllaça la idea barroca d'eternitat amb l'exactitud minimalista del cub, en recerca de l'aspecte sensible de les coses.

Des de la seva primera exposició individual, l'any 1977, l'obra d'Alfonso Alzamora s'ha projectat internacionalment. Ha exposat la seva obra a París, Nova York, Londres, Ginebra i Miami. És autor de diverses escultures públiques com la de la Porta d'Ordis, de la qual n'hi ha una rèplica a la Fundació Fran Daurel, al Poble Espanyol de Barcelona. És besnét del compositor Isaac Albéniz, a qui va dissenyar unes escultures en homenatge que es poden veure a Barcelona, Camprodon i Girona.

A Menina Rojo Rothko, l'Alfonso demostra que és possible trobar un cert equilibri entre els camps cromàtics d'un pintor com Rothko i la figuració clàssica d'un altre pintor com Velázquez, per mitjà concretament de les seves "meninas".

L'exposició es podrà visitar del 29 de juny a l'1 de setembre de 2013, de dilluns a dissabte, de 10 a 14 i de 16 a 19 h, i diumenges, de 10 a 14 h. A partir del 15 de juliol, també, els diumenges de 16 a 19 h.