TwitterFacebookYoutubeRSS

El festival itinerant Fem Dansa farà parada a Sant Joan de les Abadesses els pròxims divendres 25 i diumenge 27 d’octubre, i 20 de novembre. El primer contacte del festival d’enguany amb el nostre poble serà amb el col·lectiu Big Bouncers, que faran un taller a l’Institut-Escola Mestre Andreu el divendres 25 d'octubre.

El diumenge 27, d’altra banda, el passeig Comte Guifré acollirà tres espectacles. Hippos de Zum Zum Teatre és una proposta que té com a protagonistes uns hipopòtams o unes persones dintre del cos d’un hipopòtam que hipnotitzaran els espectadors amb els seus moviments. Després serà el torn de Conseqüències, l’espectacle de Cia Moveo Teatre Físico que va guanyar el premi Moritz a la Fira de Tàrrega de fa dos anys a la millor estrena d’art de carrer, i que relaciona el moviment i les relacions, dos conceptes de la nostra vida diària. Per últim, podrem gaudir de Topas, de Brodas Bros. Es tracta d’una trobada entre joves que es troben en una plaça on sona música, i simplement es posen a ballar, creant una barreja d’estils, des de la dansa tradicional basca, fins a ballarins de hip hop.

Finalment, Big Bouncers també seran a la llar d’infants El Molí Petit el dimecres 20 de novembre, amb un taller on els més petits del poble jugaran amb el seu cos amb el llenguatge de la dansa.

 

FEM DANSA
El Fem Dansa és una iniciativa, liderada per l'Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC), amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, que té com a objectiu, per una banda, atansar el creador a la comunitat local (fer vida al municipi) i, de l'altra, permetre que la ciutadania s'atansi a la dansa com a disciplina artística.

En el projecte pilot de 2016 hi van participar 4 municipis (Alcover, Martorell, Palamós i Tremp), que van finalitzar el compromís l'any 2018, després de tres anys i uns indicadors molt positius per al projecte, tant pel municipi com per als artistes. L'any 2017 s'hi van afegir 2 municipis (Sant Joan de les Abadesses i Juneda), el 2018 s'hi va sumar el municipi de Sant Hipòlit de Voltregà, i el 2019 s'hi afegeixen Sant Pere de Riudebitlles i Amposta.

 

201910 FEM DANSA