TwitterFacebookYoutubeRSS

Un dia abans del Dia Internacional de les Dones, el pròxim 7 de març, el grup de teatre SAT Teatre Centre escenificarà l'obra FRAU! Un cant al feminisme. Basada en textos sobre el fet feminista de totes les èpoques i estils i proposats per un col·lectiu de dones compromeses amb aquest fet, l'obra, de producció pròpia busca reflexionar com ha estat la desigualtat entre sexes i la lluita per aconseguir que aquesta igualtat sigui real i factible. Interpretant textos tant literaris com d’assaig, l’obra pretén fer arribar i reflexionar com les dones han sofert en totes les etapes de la seva vida aquesta desigualtat i que, al llarg dels anys, s’ha anat forjant la sororitat i fraternitat entre elles per poder arribar a l’anhelada igualtat.

En la descripció literària de l'obra, el SAT Teatre Centre descriu: "Des d’un paisatge inhòspit on hi ha enterrades les idees, il·lusions i cossos de dones, la nova dona desenterrarà aquella dona que ha sofert la vida desigual durant tots els anys de la seva vida: unes àvies que, en lloc de gaudir dels anys de calma i tranquil·litat, porten una vida estressada tenint cura dels seus néts; una vídua que es debat entre la maternitat i el sentiment de culpabilitat per haver deixat la terra i el país del seu marit; la dona que, amb una família monoparental, ha de conciliar la seva vida laboral amb la familiar; les dones adultes que lluiten per ser elles i que la seva vida no sigui només portar tot el pes de la llar; les adolescents que volen trencar l’statu quo i aconseguir allò que la generació anterior no ha aconseguit. I, així, veient l’essència d’aquesta dona, des del foc, l’aigua, l’aire i el foc, emergirà la nova dona, amb igualtat, amb la fraternitat entre elles i així “vindicarà la paraula DONA. I llavors creixerà l’arbre de l’alliberament.”".

A l’espectacle hi intervenen 19 actrius de totes les edats i més de 10 persones pel que fa al cos tècnic i de producció.

 

202003 FRAU CARTELL