TwitterFacebookYoutubeRSS

Aquesta setmana, els i les alumnes de 5è i 6è de Primària de l’Institut Escola Mestre Andreu haurien rebut la visita d’infants de les escoles de Le Palais-sur-Vienne, població francesa amb qui Sant Joan de les Abadesses està agermanada. A causa de la Covid-19, l’intercanvi no s’ha pogut fer, però el centre educatiu santjoaní no ha volgut que la relació quedés tallada aquest any -es fa ininterrompudament des de 1994- i el seu alumnat ha estat preparant diverses activitats virtuals i que fomenten la interacció amb els infants francesos, relacionades amb les que s’havien de fer aquesta setmana.

Dilluns, varen poder veure un vídeo amb la “benvinguda” que va enregistrar el director de l’IE, Miquel Marcé; alumnes i professors d’aquesta escola; l’alcalde Ramon Roquè; i la regidora d’Esenyament, Montserrat Tallant. Dimarts, els infants francesos varen rebre les instruccions d’una gimcana de reptes d’educació física. Dimecres, els i les alumnes varen fer-los una visita guiada pel poble, aprofitant que ja podien sortir al carrer, i varen ensenyar-los alguns indrets del poble. Dijous, estava previst que els alumnes visitessin la Sagrada Família, i la proposta és que ho facin, aprofitant la visita virutal que permet la seva pàgina oficial, així com el Teatre-Museu Dalí, i la Vall de Núria. Divendres es farà el comiat, amb una versió en karaoke de l’Hora dels adéus, i els alumnes cantaran l’himne de Le Palais.

L’escola intentarà que cap alumne es quedi sense viatge
L’agermanament i l’intercanvi té un cicle de dos anys. Els alumnes de cinquè viatgen un any a França, i l’any vinent els francesos venen aquí i són acollits en cases particulars d’alumnes de sisè (que són els que van viatjar l’any anterior) i de cinquè (que viatjaràn l’any següent). Per tal que els alumnes de cinquè d’enguany no es quedin sense l’experiència de viatjar a França, no es descarta fer alguna estada extra, o que l’any vinent, facin l’estada els alumnes de cinquè i sisè a la vegada, però aquesta idea també depèn de la disponibilitat de la part francesa.