TwitterFacebookYoutubeRSS

La Comissió de Festes de Sant Joan de les Abadesses, amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha organitzat la tradicional revetlla de Sant Joan a la plaça Major, que dóna el tret de sortida a l’estiu. Amb tot, la situació excepcional que vivim a causa de la Covid-19 -encara que en aquella data ja serem fora de l’estat d’alarma- fa que s’hagi de celebrar maximitzant les mesures d’higiene i seguretat.

Per aquest motiu, no es farà el tradicional correfoc amb Les Diabladesses, ni tampoc hi haurà concert ni estarà autoritzat el ball perquè es demanarà a la gent que estigui asseguda o que no es mogui del seu grup, si bé hi haurà música en directe. La música la posaran el santjoaní Ferran Capdevila i una sessió del dj. local Limonetty. Abans, els Grallers de Sant Joan hauran amenitzat l’arribada de la gent a la plaça. A més, tot i que es tracta d’un sopar de pícnic on cadascú ha de portar el seu menjar, plats i coberts que no es podran compartir, hi haurà un aforament limitat i caldrà inscriure’s a l’Oficina de Turisme abans del 22 de juny. Les taules estaran separades per la distància de seguretat i no es permetran grups més grans de 20 comensals, tal com dicta la normativa vigent. Tampoc és permès cuinar-hi, sinó que ha d’estar tot preparat des de casa. D’altra banda, no és permès llançar petards a la plaça i es recomana substituir l’ús de gel hidroalcohòlic per aigua i sabó si es fa servir pirotècnia en altres àmbits.

A banda d’aquestes mesures d’aforament, tot l’accés a la plaça s’haurà de fer pel carrer Major, on es prendrà la temperatura a qui hi accedeixi per descartar que algú tingui febre, i es comprovarà que tothom porti mascareta. També hi haurà diversos punts amb gel hidroalcohòlic per desinfectar les mans. Es podrà començar a accedir a la plaça a les 20 h i, abans, s’haurà rebut la Flama del Canigó al claustre del Monestir a les 17.30 hores.

20206 REVETLLA