TwitterFacebookYoutubeRSS

BANNER2

L’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses ha decidit no celebrar la Festa Major, prevista de l’11 al 14 de setembre, com a mesura de prevenció atesa la situació sanitària que s’està vivint a la vila. Es tracta d’una decisió difícil, però molt meditada, que s’ha consensuat entre l’Ajuntament i les diferents entitats que participen en l’organització de la Festa Major.

Durant els darrers mesos, les persones implicades en la programació s’han estat reunint i treballant per adaptar i dissenyar totes les activitats d’acord amb la situació sanitària actual. La previsió contemplava aplicar mesures i restriccions per minimitzar el risc de contagi de coronavirus, amb una aposta que implicava reduir el nombre d’actes habituals, així com la durada de la festa, i establir un aforament màxim permès a tots els actes. Per fer-ho possible, s’havia pres com a exemple l’organització d’actes culturals, amb reserva prèvia d’entrades nominals per assegurar poder fer traçabilitat en cas que fos necessari, control d’aforament, seients amb separació, ús de mascareta, presa de temperatura… aplicat a cada acte, fins i tot als gratuïts.

L’experiència prèvia de l’Ajuntament en el desenvolupament d’actes amb aquest nivell de restriccions com el XXV Festival del Comte Arnau, que s’ha pogut celebrar aquest estiu amb èxit ja dins el context de pandèmia, feien pensar que es podria mantenir la festa seguint unes directrius similars. Malauradament, a causa de l’important increment de casos que hi ha hagut els darrers dies a la vila, s’ha vist inviable poder garantir la seguretat sanitària dels ciutadans i, per aquest motiu,s’ha decidit cancel•lar tots els actes previstos i optar per no celebrar, com ja han fet altres municipis, la Festa Major. Així, es volen minimitzar els possibles espais de contagi, frenar l’avanç de la pandèmia i vetllar per garantir la salut pública.

El programa previst i el funcionament dels diferents actes que s’estaven preparant no es va publicar abans per evitar prendre una decisió precipitada. Tanmateix, la feina feta aquests mesos no ha estat en va i es considera que algunes de les propostes que es plantejaven per la Festa Major d’aquest 2020 es podrien aplicar a futures celebracions.

Des de l’Ajuntament, es vol agrair per endavant la col•laboració i la comprensió de tothom, així com expressar el suport a la cultura i als grups i entitats que formaven part del programa d’enguany. S’esperapoder reprendre la plena normalitat aviat, quan la situació sanitària ho permeti.