TwitterFacebookYoutubeRSS

Des de l’Ajuntament de Sant Joan de les Abadesses, amb el suport de la Diputació de Girona, volem decidir amb tu una part de les inversions del pressupost municipal. És per això que iniciem un procés de pressupostos participatius on els veïns i veïnes podreu determinar el destí de 40.000 € del pressupost municipal del 2021. Us convidem a fer propostes, prioritzar-les i votar-les.

Què són els pressupostos participatius?

Els pressupostos participatius de Sant Joan de les Abadesses són un exercici d’aprofundiment democràtic a través del qual la ciutadania pot decidir de manera directa una part del pressupost del capítol d’inversions del municipi. Es tracta d’un procés participatiu que combina la democràcia deliberativa (generació d’intel·ligència col·lectiva) amb la democràcia directa (presa de decisions a través d’un procés de votació). Això vol dir que els veïns i veïnes poden presentar propostes concretes d’inversió per millorar el municipi. Posteriorment aquestes propostes seran analitzades per l’ajuntament (anàlisi de viabilitat). Després, les propostes que resultin vàlides seran prioritzades per la ciutadania. I finalment, les persones empadronades al municipi decidiran, a través d’una votació, els projectes guanyadors per tal que l’ajuntament els executi.

El període per presentar propostes comença el dissabte dia 7 de novembre i acaba el diumenge dia 29 de novembre de 2020 (ambdós inclosos).

Descarregueu-vos el tríptic que s'ha repartit a les cases en aquest enllaç. La mateixa informació també la trobareu en la pàgina dedicada al procés, clicant aquí